Peagi võivad tulevased meremehed õppida Kuressaares

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on vastuvõtt Eesti Mereakadeemia Merekooli Pärnu osakonda.
Pildil on vastuvõtt Eesti Mereakadeemia Merekooli Pärnu osakonda. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Merehariduse kasvav populaarsus võib juba järgmisel aastal tuua Kuressaare täiskasvanute gümnaasiumi merenduskallakuga klassi.

«Sellise ettepaneku tegi meile Tallinna merekool,» rääkis Kuressaare täiskasvanute gümnaasiumi direktor Ly Kallas Meie Maale.

Kallas ei lükanud ümber ega kinnitanud ka võimalust, et alates järgmisest aastast võivad merendushuvilised õppida juba vastava kallakuga klassis.

Mereharidus on Saaremaal katmata just vanema õpilaskontingendi hulgas, nooremad saavad praegu merendust õppida Orissaare gümnaasiumis.

«Mitmed noormehed väljastpoolt täiskasvanute gümnaasiumi on avaldanud soovi õppida meie koolis merendust üksikainena,» sõnas Kallas.

Täiskasvanute gümnaasiumis on merendus valikainena toiminud juba teist aastat. Praegu õpivad merendusaineid 9. ja 10. klassi noormehed ning eelmisel aastal tegi viis noormeest ära madruseeksami.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles