Kõrgematel riigikaitsekursustel räägitakse välispoliitikast

Marti Aavik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Corbis / Scanpix

Täna algavad Läänemaal Roostal XIX Kõrgemad Riigikaitsekursused, kus erinevalt varasematest kursustest pööratakse tähelepanu Eesti välispoliitikale.


Kuue päeva jooksul tutvustakse kursuslastele Eesti julgeoleku- ja kaitsepoliitikat, riigikaitse korraldust ja seadusandlikku keskkonda, rahvusvahelist kaitsealast koostööd ja Eesti kaitseinvesteeringuid, teatas kaitseministeerium.

Lisaks ettekannete kuulamisele ja aruteludele osalevad kursuslased grupitöödes, kus lahendatakse julgeolekuga seotud ülesannet.

Kursustel osalevad ettekannetega teiste seas ka Vabariigi President Toomas Hendrik Ilves, peaminister Andrus Ansip, kaitseminister Jaak Aaviksoo, välisminister Urmas Paet, kaitseväe juhataja kindralleitnant Ants Laaneots, kaitse- ja välisministeeriumi kõrgemad ametnikud ning kaitseväe väeliikide ülemad.

Kursuse käigus külastavad osalejad ka Miinisadamat, Rahuoperatsioonide Keskust Ämari Õhuväebaasi ning Kaitseliidu Kooli Alus, saades ülevaate kaitseväe ja Kaitseliidu ülesehitusest ning väeliikidega seotud problemaatikast.

Kursused edukalt läbinutele antakse reedel kaitseminister Jaak Aaviksoo poolt vastav tunnistus ja rinnamärk.

Alates 1999. aastast toimuvad Kõrgemad Riigikaitsekursused on lõpetanud üle 700 inimest erinevatest eluvaldkondadest. Kursustel osalevad poliitikud, riigiametnikud, sõjaväelased, ettevõtjad, ajakirjanikud, haridustöötajad ning mitmetes teistes eluvaldkondades aktiivsed inimesed. Viimastel aastatel on kursused võõrustanud ka vaatlejaid Ukrainast, Bosniast ja Gruusiast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles