Tildri tänava torustike rajamine võib alata juba tänavu

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tildri tänav Mustamäe ja Kristiine linnaosade piiril.
Tildri tänav Mustamäe ja Kristiine linnaosade piiril. Foto: Uwe Gnadenteich

Abilinnapea Deniss Boroditši sõnul võib vee- ja kanalisatsioonivõrkude ehitus Tallinnas Mustamäe ja Kristiine linnaosade piiril asuval Tildri tänaval alata juba sel aastal.


Postimees kirjutas sel nädalal, et Tildri tänaval on kümmekond elamut, millel pole ei vett ega kanalisatsiooni. Eile teatas Boroditš vastuses linnavolinik Mart Aare esitatud arupärimisele, et praegu on linna ja Tallinna Vee vahel käimas läbirääkimised, mille eemärk on alustada torustike rajamist Tallinna Vee võrkude laiendamise kavast välja jäänud kinnistutele juba sel aastal.

Kuigi linnavalitsus on korduvalt rääkinud terve Tallinna kanaliseerimisest ja kuulutanud selle töö edukalt lõppenuks, selgub Boroditši vastusest hoopis midagi muud. «Tallinna linna ja AS-i Tallinna Vesi vahel 30. novembril 2007 sõlmitud teenuselepingu muutmise leping nägi ette linna suuremate kanaliseerimata elamupiirkondade varustamise ühisveevärgi ja/või kanalisatsiooniga. Nimetatud arendamise kava ning sellest tulenevalt ka võrgulaienduskava ei näinud ette asumite äärealadel eraldi seisvate elamute ja elamugruppide varustamist ühisveevärgi- või kanalisatsiooniga,» selgitas Boroditš vastuses Aare arupärimisele.

Siiski ei maksa Tildri tänava ja teiste «ääremaade» elanikel kaotada lootust oma kodudesse veevärk ja kanalisatsioon saada. «Tallinna kommunaalametil on käesoleval ajal pooleli läbirääkimised AS-iga Tallinna Vesi kuni 2014. aastani, misjärel on võimalik teha täiendavaid investeeringuid võrkude arendamiseks. Peetavate läbirääkimiste eesmärk on alustada täiendavate töödega juba 2011. aastal AS Tallinna Vesi finantseerimisel ning kulude kompenseerimisega linna poolt tulevikus,» selgitas abilinnapea.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles