Ansip ei pea ratturite eest lunaraha maksmist õigeks

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Beirutis julgeolekujõudude valduses olev kaubik, millega rööviti Eesti jalgratturid Liibanonis.
Beirutis julgeolekujõudude valduses olev kaubik, millega rööviti Eesti jalgratturid Liibanonis. Foto: Raigo Pajula

Peaminister Andrus Ansipi sõnul ei oleks Liibanonis röövitud eestlaste eest lunaraha maksmine õige, sest see võib ohtu seada kõik ülejäänud ohtlikes piirkondades reisivad eestlased.

«Riigid terroristidega läbirääkimisi ei pea ning lunaraha teemadel ei ole riikidel kombeks isegi spekuleerida,» ütles Ansip intervjuus «Aktuaalsele kaamerale», vahendas ERR Uudised.

Ansipi sõnul võivad riigid aga palgata endale esindajaid, kes võivad anda riigile informatsiooni, mis viiks röövitud inimeste vabastamiseni.

«Me kõik annaksime hinges oma osa, kuid kui me hakkaksime praegu organiseerima korjandust, siis oleks kõigil ohtlikes kohtades reisivatel eestlastel hinnasilt küljes ja nad muutuksid kurjategijate ja terroristide jaoks väga ahvatlevaks ja seda ükski riik ei tee,» ütles peaminister.

Täna hommikul saatis end Taassünni ja Reformi liikumiseks nimetav grupeering Liibanoni uudisteportaalile Lebanon Files teate, et röövitud Eesti kodanikud on nende käes ning nende vabastamise eest soovitakse raha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles