IRL kahtlustab Keskerakonda hämaras tehingus

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavo Pettai.
Paavo Pettai. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Tallinna linnavolikogu IRLi fraktsiooni liige Madis Kübar kahtlustab, et Paavo Pettai ja Keskerakonna kinnisvaratehinguga võidi varjatult rahastada keskpartei riigikogu kampaaniat või peideti eelmiste valimiste võlga.


Keskerakond teatas eelmisel nädalal, et müüs veebruaris pärandusena saadud kinnisvaraobjekti Tartus 250 000 euroga Paavo Pettaile, kes on erakonnale aastaid reklaamkampaaniaid korraldanud, vahendas ERR-i uudisteportaal.

Sügisel, mil pärandus ilmsiks tuli, hinnati mahamüüdud maja väärtuseks aga ca 70 000 eurot, seega ostis Pettai maja mitu korda kallimalt, kuid väitis, et jäi tehinguga siiski kasumisse, sest Keskerakond ostis talt teenust vastu.

«Miks peaks ettevõtja maksma kinnistu eest 3,5 korda turuhinnast kõrgemat hinda? Ettevõtjad, eriti tänases majanduslikus olukorras, ei saa sellist priiskamist omale lubada,» sõnas viimased poolteist aastat Tallinna linnavolikogus revisjonikomisjoni kohal olnud Madis Kübar IRList

«Sellest tulenevalt võib järeldada, et tegemist on skeemiga, millega ilmselt kas rahastati Keskerakonna riigikogu kampaaniat või üritatakse Keskerakonna kohalike omavalitsuste valimise kampaania võlgu peita,» lisas ta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles