Pildid: Tallinna saabus Prantsuse sõjalaev Somme

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna Vanasadamasse saabus täna visiidile Prantsusmaa mereväe staabi- ja varustuslaev Somme, mis jääb Eestisse 5. septembrini.

Visiidil olles kohtub sõjalaeva komandör Eesti kaitseväe juhtkonnaga ja kaitseminister Jüri Luigega. Sadamas viibides täiendab FS Somme varusid taas merele minekuks, ühtlasi antakse meeskonnaliikmetele võimalus mõnepäevaseks puhkuseks, teatas kaitsevägi.

1990. aastal teenistusse võetud FS Somme peamisteks ülesanneteks merel on pakkuda sadamatest eemal olevatele liitlaslaevadele logistilist ja materiaalset tuge diislikütuse, reaktiivkütuse või kütteõli tankimise kujul ning vee, toidu, laskemoona, ravimite või varuosade väljaandmisel.

Pardatähisega A631 Prantsusmaa mereväe staabi- ja varustuslaev Somme kuulub Durance-klassi. Ligi 160 meetri pikkuse laeva pardal teenib peaaegu 170 kaitseväelast. Sõjalaeva pardarelvastuses on kolm Simbad Mistral õhutõrje raketisüsteemi, üks Bofors 40-millimeetrise kaliibriga kahur, kaks Oerlikon 20-millimeetrise kaliibriga kahurit ning kaks 12,7-millimeetrise kaliibriga M2 Browning raskekuulipildujat. Ühtlasi on laeval valmidus helikopterite vastuvõtuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles