Savisaare hinnangul on Eestis pressivabaduse saavutamiseks palju teha

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Kuigi rahvusvaheline organisatsioon asetas Eesti kõige vabama meediaga riikide seas 4.-6. kohale märkis Tallinna linnapea Edgar Savisaar, et Eestis on ajakirjandusvabaduse saavutamiseks veel suured reservid.

«Ma arvan, et ajakirjandusvabaduse saavutamiseks on Eestil veel väga suured reservid olemas,» rääkis linnapea tänasel linnavalitsuse pressikonverentsil. «4.-6. koht ei ole kaugeltki kõrge koht.»

Savisaar on sagedasti linnavalitsuse pressikonverentsidel vihjanud, et ajakirjanikud järgivad reformierakondlaste juhtnööre. Ka tänasel pressikonverentsil ütles ta munitsipaalpoodide ideest rääkides ajakirjanikele, et «ärge uskuge kõike, mida õlut libistades seal Michal (Reformierakonna peasekretär Kristen Michal) ja teised ette ütlevad».

Pariisis tegutsev rahvusvaheline ajakirjanduse sõltumatuse eest võitlev organisatsioon Piirideta Reporterid asetas Eesti kõige vabama meediaga riikide seas 4.-6. kohale, mida Eesti jagas koos Soome ja Iirimaaga.

Esikolmikukohad jagasid omavahel Island, Norra ja esimest korda pingeritta paigutatud Luksemburg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles