Kiisler: kas Taavi Aas võtaks oma firmasse tagasi tööle inimese, kes talt varastas?

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Aas
Taavi Aas Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Keskkonnaminister, IRLi aseesimees ning linnavolikokku kandideerinud Siim Kiisler usub, et kui Keskerakond ja sotsiaaldemorkaadid oleksid Tallinnas võimuliidu moodustanud, oleksid sotsid vaid kaunistuseks läinud. Suuri muutusi Tallinna linnajuhtimise kultuuris Kiisler ei näe. 

Nii tugeva mandaadi puhul oleks Kiisleri sõnul olnud selge, et ka võimuliidus oleks Keskerakonna käekiri Tallinnas kehtima jäänud. «Meie ei osanud hinnata, kui vähesega sotsid seal lepivad. Selge, et nad oleksid sinna kaunistuseks läinud. Meile oli nende plaan arusaamatu. Aga ilmselt siis kuskil tuli isegi sotside jaoks mingi viisakuse piir vastu,» kommenteeris Kiisler. 

Uurides, mis muutusi on Tallinna poliitilises kultuuris oodata, tõi Kiisler näiteks ühe tähelepaneku valimiste ajal täheldatust: «Kindlasti oleme meie veendunud, et Taavi Aas ei saa olla niivõrd ullike, et ta ei ole mitte midagi teadnud sellest, mis Edgar Savisaare ajal tema juuresolekul on toiminud. Aga õigusruum on siiski sundinud Keskerakonda Tallinnas vähe viisakamalt käituma.»

Kiisleri sõnul oli muutusi Keskerakonnas näha valimiskampaania ajal. «Niivõrd nahaalset linna ressursi kasutamist oma erakonna ja kampaania heaks, nagu Keskerakond varem Tallinnas oli teinud, seda me sel korral ei näinud. Selle eest suur tänu eelkõige õiguskaitseorganitele.» Samas märkis Kiisler, et Tallinnas jätkub endiselt selge erakondlik propaganda linnameedias ning raiskamine: linnapood, Ühistupank ning linnameedia. «Neid näiteid on ridamisi, see raiskamine jätkub niikuinii,» nentis Kiisler.

Oma inimesed tööle  

Seda, et linna vara omastamises süüdi mõistetud Alar Nääme ja korruptsioonisüüdistusega kohtuteed käima hakkav Tallinna Sadama tippjuht Allan Kiil Sõle spordikeskuses linna palgal on, peab Kiisler omaette nähtuseks.

«See on nördimust tekitav. Siin võidakse ilustada igasuguste juttudega, et kus see inimene peaks töötama. Aga kui me hakkame mõtlema, et kui Taavi Aasale kuuluks isiklik firma ja ta tabaks mõne oma isikliku firma töötaja varguselt, see inimese saaks kohtus karistatud ja süüdi mõistetud, on küsimus, kas Taavi Aas võtaks selliseid inimesi oma isiklikku firmasse tagasi tööle? Ma olen üsna veendunud, et oma erafirmasse ta küll sellist inimest tagasi tööle ei võtaks. Aga huvitav, et meie kõigi ühisele maksumaksja palgale võtab ta küll hea meelega selliseid inimesi. See näitab, et põhimõttelist muudatust Tallinnas ei ole,» selgitas Kiisler. 

Linna raha omastamises aasta algul süüdi mõistetud keskerakondlane Alar Nääme ja altkäemaksu võtmises süüdistatav Tallinna Sadama endine tippjuht Allan Kiil said mõlemad vastavatud Sõle spordikeskuses linna palgale. Sotsiaaldemokraadi Rainer Vakra sõnul on taoline samm korruptsioonihõnguline.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles