Laevaühendus Hiiumaaga taastub keskpäeval (8)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parvalev Leiger Rohuküla sadamas.
Parvalev Leiger Rohuküla sadamas. Foto: Jaanus Lensment

Parvlaeva Leigeri tehnilise rikke tõttu katkes laevaühendus Hiiumaaga pooleks päevaks. Kell 11.30 pääsevad alused taas liikuma.

Kell 10.55 teatas laevafirma, et parvlaeva Leiger rike on kõrvaldatud. Järgmised väljumised toimuvad Rohukülast kell 11.30 ja 13.00 ning Heltermaalt kell 11.30 ja 13.00. Edasine laevaliiklus vastavalt sõiduplaanile.

«Rohukülas on vaid üks kai, mis sobib uutele parvlaevadele ja selle ääres on praegu Leiger, millel on tehniline rike,» selgitas Tallinna Sadama turundusjuhi Sirle Arro. Tühistatud on reisid kell 06:30 ja kell 10:00 Rohukülast ning kell 08:30 Heltermaalt. Kell 06:30 väljunud reis Heltermaalt on tagasi suunatud Heltermaale.

TS Laevad juhatuse liikme- laevandusvaldkonna juhi Mart Logi sõnul on parvlaeval Leiger ühe käituri elektrisüsteemi rike, mis ei võimalda laeval kai äärest liikuda. «Laeva meeskond tegeleb rikke kõrvaldamisega. Hiljemalt kell 11:30 selgub  laevade sõidugraafikute osas edasine plaan.»

Parvlaev Tiiu väljus kell 06.30 Heltermaalt, aga kaikoha puuduse tõttu Rohukülas ei ole parvlaeval Tiiu võimalik Rohukülas silduda.  «Pärast paar tundi merel ootamist, otsustasime siiski parvlaeva Tiiu tagasi Heltermaale saata pardal olevate reisijate heaoluga arvestades,» selgitas Loik.

«TS Laevad on teinud juba ettevalmistusi, et vajadusel saata liinile parvlaev Regula. Kahjuks hetkel puhuva tuule suuna ja tugevuse tõttu võib ka parvlaeva Regula liinile asumine olla raskendatud,» lisas Mart Loik.

Järgmiste planeeritavate väljumiste kohta leiab infot praamid.ee veebilehelt ja Facebookist.

«Leigeril on probleem mootoritega ja töö käib. Loodame paari tunni jooksul ta liikuma saama,» rääkis Sirle Arro Postimehele kell 9.30. Kuna merel on tugev tuul, siis pöördus parvlaev Tiiu Heltermaale tagasi, sest Arro sõnul on inimestel sellise tuulega merel olla halb.

Kuigi varulaev Regula saaks kasutada ka teisi Rohuküla kaisid, siis Arro sõnul pole täna varulaeva kasutamine mõeldav, sest tänase tuulega ei saaks Regula Rohukülas silduda. Kuna tegu on varulaevaga, siis pole Regulale ka kohe meeskonda peale panna.

Esmalt teatati veebilehel praamid.ee, et  parvlaeva Leigeri väljumine Rohukülast 6:30 on tühistatud tehnilise probleemi tõttu. Seetõttu hilineb ka Heltermaalt väljunud parvlaeva Tiiu sildumine Rohukülas.

Kell 7.45 teatati, et  Leiger tehnilise rikke tõttu on liiklus Rohuküla Heltermaa liinil katkenud.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles