Tulekahjus hukkus ilmselt suitsetamise tõttu keskealine mees

Liis Velsker
, päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästeteenistus.
Päästeteenistus. Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

Harjumaal Lääne-Harju vallas hukkus elumajas ilmselt suitsetamise tõttu puhkenud tulekahjus keskealine mees.

Eile kell 12.11 teatati, et Lääne-Harju vallas Kõmmaste külas on tulekahju ühekorruselises elumajas.

Tulekahjust teatas maja teises pooles elav naine, kes ütles, et põlevas toas võib olla tema poeg. Päästjad tegid sündmuskohal kindlaks, et kahjuks see nii oligi, põlevast toast leiti hukkununa 48-aastane mees.

Keila, Paldiski ja Risti päästekomandode päästjad ning Padise vabatahtlikud päästjad kustutasid tulekahju kella 14.28ks. Põlenud hoone osas puudus suitsuandur, mis oleks võinud traagilise sündmuse ära hoida. Traagiline tuleõnnetus sai esialgsetel andmetel alguse suitsetamisest.

Möödunud aastal sai üle poole tulekahjudest, milles hukkus inimene, alguse just lohakast siseruumides suitsetamisest. Tuleohutuse seisukohalt on kõige turvalisem suitsetada õues ning torgata pärast tervistkahjustava tegevuse lõppu koni näiteks veega täidetud purki.

Päästeamet palub inimestel kontrollida, kas teie kodus olev suitsuandur või -andurid on töökorras. Ainult töökorras ja õigesti paigaldatud suitsuandur võib tuleõnnetuse korral päästa elu ning suuremast kahjust kodule või naabritele.

Eile hilisõhtul päästis töökorras suitsuandur mitme inimese elu Pärnus, kus elumaja põles ning inimesed päästis vaid see, et maja teisel korrusel oli töötav suitsuandur, mis andis märku ohust. «Kui teil on kodus andurid korras, olge veendunud, et ka teie naabritel on tuleohutusega kõik korras. Kui tunnete, et ei oska või ei julge naabritega kontakti luua, kuid olete kindlad, et probleemid võivad olla, andke oma murest teada päästeala infotelefonil 1524 või võtke otse ühendust kohaliku päästekomandoga. Tuleohutusprobleemidest teavitamine ei ole kaebamine, see näitab hoolivust nii enda kui ka teiste suhtes,» teatas päästeamet.

Naabrite hoolimatus enda elu ning vara suhtes võib valusasti kätte maksta ka teistele majaelanikele. 5.–9. märts teevad päästjad üleriigiliselt hoolekandeasutuste kontrolli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles