Sind vaevavad uneprobleemid? Mure võib lahendada uuenduskuur magamistoas

Home4you
, Home4you
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kontinentaalvoodi-RED-2
Kontinentaalvoodi-RED-2 Foto: Home4You

Oma igapäevast magamistuba saad turgutada mitme väikse detailiga või lausa uue voodi ja madratsiga. Kuid kõikide detailid kõrval on juba pelgalt voodite valik lai - kontinentaalvoodi, diivanvoodi, puidust raamiga, sahtlitega, kõrge, madal... Kuidas põnevad ideed teostada ning mida arvestada?

Kes meist ei oleks kogenud rõõmu uinuda rahustavas ja kaunis keskkonnas, olgu see mälestus lapsepõlvest või luksuslikust hotellitoast. Et veedame kolmandiku ööpäevast voodis, on oluline magamistuba sättida oma eelistustele vastavalt ka kodus.

Lihtsaim viis magamistuba ergutada on muidugi vahetada dekoratiivpadjad või voodikate. Kui aga murekohaks on uni ja selle kvaliteet, tasub hindava pilguga ka voodi, madrats, sealhulgas kattemadrats ja muu magamistoamööbel üle vaadata.

Voodi – maitseküsimus ja praktilisus käsikäes

Voodi valikul tasub kaaluda mitut aspekti. Kui magamistoas on pigem jahe ning ärkad öösiti tihti, et tekki otsida, tasub valida kontinentaalvoodi. Rahvasuus ka jenkkivoodi nime all tuntud voodi on keskmisest kõrgem, kuna koosneb erinevatest teineteise peale asetatavatest kihtidest. Et soe õhk on kerge ning kerkib pigem ruumi keskele ja ülemisse osasse, on ka kõrges voodis magades soojem. Kui mure on vastupidine ning igatsed pigem jahedamat unepaika, vali voodiraam, mis eeldab madratsi paigutamist sügavamale ehk ruumi madalamasse osasse.

DUKE
DUKE Foto: Home4You

Kui sinu magamistuba on ühtlasi elutuba, on praktiline  valida nurgadiivanvoodi või veidi väiksem diivanvoodi. Nii on lihtne mõne liigutusega magamistoast päevaseks ajaks mugav elutuba vormida. Kuna diivanvoodi magamise tasapind on reeglina keskmisest madalam, on hea mõte ka siin arvestada ruumi temperatuuri ning küttekehade või jahutusavade paiknemist.

Voodi praktilisuse tähenduses on suurim roll aga madratsil, mis annab voodile vajaliku pehmuse või hoopis jäikuse. Kvaliteetsed madratsid ja kattemadratsid on pika eluaega ega vaja hooldusjuhiseid järgides pikka aega väljavahetamist.

Kui valmislahendused ei imponeeri

Käid poest poodi ja tunned, et ükski voodi või magamistoa komplekt pole päris see? Sisustushuvilistel või kindla lahenduse otsijatel on võimalusi panna tükk tüki haaval kokku oma unistuste voodi. Valikus on kušetid, kontinentaalvoodid, diivanvoodid, voodiraamid, peatsiotsad, voodiotsa kastid, järid, lisavoodid, madratsid ja palju muud. Detaile ise kokku sobitades saad tulemuseks unikaalse ja sulle sobivas mõõdus voodi, mida oled ehk just Instagramis või Pinterestis silmitsenud, kuid mis kauplustest seni leidmata on jäänud. Lisavarustusena on valikus ka erinevatest materjalidest, erinevas mõõdus ja värvitoonides voodijalad ning ühendustarvikud. Voodi koostamine detailidest on eriti hea lahendus juhul, kui ruumis on värvielemente, mis muidu pildi väga kirjuks võiksid ajada – sobita voodi jalad juba olemasolevate puitelementidega või vali voodi peats vastavalt ruumi võimalustele.

Samuti saad magamistoa uuenduskuuri toetada dekoratiivsete patjade, vaiba vahetamise või sobituvate öökappidega. Või miks mitte, vali viimaste asemel hoopis populaarsed korvlauad, abilauad, mida uue voodiga kombineerida ning vajadusel hõlpsasti elutoas rakendada.

EMILIA
EMILIA Foto: Home4You
SANDRA
SANDRA Foto: Home4You
ZETA
ZETA Foto: Home4You
VICTORIA
VICTORIA Foto: Home4You
Sleepwell-BLUE
Sleepwell-BLUE Foto: Home4You
Sleepwell-kontinentaalvoodi
Sleepwell-kontinentaalvoodi Foto: Home4You
LUCIA
LUCIA Foto: Home4You
Kontinentaalvoodi RED
Kontinentaalvoodi RED Foto: Home4You
Nurgadiivanvoodi LUCREZIA
Nurgadiivanvoodi LUCREZIA Foto: Home4You
LOUIS
LOUIS Foto: Home4You

Pane näpunäited kõrva taha ja tutvu valikuga Home4you e-poes. Transport on üle kogu Eesti tasuta – sõltumata toote mõõtudest, kaalust ja hinnast. Uuri ka vana mööbli utiliseerimise kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles