Narkootiliste ainete kasutamine meditsiinis muutus lihtsamaks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Unimaguna põld Afganistanis. Oopium on unimaguna valmimata kupardest saadav kuivatatud piimmahl
Unimaguna põld Afganistanis. Oopium on unimaguna valmimata kupardest saadav kuivatatud piimmahl Foto: SCANPIX

Sotsiaalministri äsja jõustunud määrusega muutus lihtsamaks narkootiliste ja psühhotroopsete ainete ja neid sisaldavate ravimite meditsiinilisel eesmärgil kasutamine.

Muudatuse tulemusena hakatakse narkootiliste ja psühhotroopsete ainete ja ainerühmade esimesse nimekirja kuuluvate ainete meditsiinilisel eesmärgil kasutamist reguleerima vastavalt ravimiseaduses kehtestatud nõuetele sarnaselt teistele ravimitega, seisab määruse seletuskirjas.

Määrusega kadus ära tingimus, mille kohaselt tuli esimesse nimekirja kuuluvat ainet sisaldava ravimi väljakirjutamiseks küsida sotsiaalministeeriumi erialakomisjoni liikme kooskõlastus. Esimesse nimekirja kuuluvad näiteks kanep, amfetamiinid, heroiin ja oopium.

Kuna esimesse nimekirja kuuluvaid aineid sisaldavatel ravimitel ei ole sageli müügiluba, siis uue määruse puhul tähendab see nende ravimite kasutusele võtmisega seotud halduskoormuse vähenemist, sest müügiloata ravimi taotluse menetlusprotsessi pikkus lüheneb erialakomisjoni poolt taotluse läbivaatamiseks kuluva aja võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles