Prokuratuur saatis kohtusse Kiviõli topeltmõrva kriminaalasja

Kadi Raal
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru maakohus.
Viru maakohus. Foto: Arvet Mägi

Viru Ringkonnaprokuratuur esitas 30aastasele mehele süüdistuse kahe inimese mõrvas ning korteripõlengu süütamise eest. 

Süüdistuse järgi tekkis selle aasta 11. jaanuaril Kiviõlis Aasa tänaval asuvas korteris ühise alkoholi tarbimise järel konflikt, mille käigus valas süüdistatav süütevedelikuga üle 62aastase mehe. Seejärel võttis süüdistatav taskust välgumihkli ja süütas kannatanu põlema. 

Süütamise tagajärjel puhkes korteris tulekahju, milles suri piinaval viisil elusalt põlema pandud mees ning samuti korteris viibinud 55 aastane mees. 

Süüdistatav lahkus koheselt pärast kannatanu süütamist korterist ega kutsunud kannatanute päästmiseks abi.

Tulekahju tõttu levis suits ja vingugaas korterist trepikotta ja teistesse korteritesse seades ohtu samal ajal hoones viibinud isikute elu ja tervise.

Samuti esitati mehele süüdistus võõra või oma asja süütamises, millega põhjustati oht inimese elule või tervisele. Tulekahjuga Lüganuse Vallavalitsusele kuuluvas korteris tekitati vallale kahju üle 20 000 euro. 

Süüdistuse kohaselt süütas toona 27aastane süüdistatav isikliku solvumise tõttu ka ülemöödunud aasta mais Kiviõlis Kalevi tänaval asuva maja korteri, mille omanik sai vingugaasi mürgituse ja vajas meditsiinilist abi. Paar kuud hiljem süütas ta alkoholijoobes olles enda kasutuses oleva sotsiaalkorteri Kiviõlis. Mõlemal juhul põhjustati ohtu naabrite elule ja tervisele. 

Kriminaalasja kohtueelse menetluse viis läbi Ida prefektuur Viru ringkonnaprokuratuuri juhtimisel.

Eelistung kriminaalasjas toimub 21. juunil Viru maakohtu Jõhvi kohtumajas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles