Järvevana teel algab tunneli ehitus

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülemiste liiklussõlme ehitus.
Ülemiste liiklussõlme ehitus. Foto: Peeter Langovits

Alates pühapäevast suunatakse Järvevana tee liiklus Veerenni tänava ja veepuhastusjaama vahelisel lõigul Ülemiste järve poolsele, spetsiaalselt ümbersõiduks rajatud teelõigule.

Ülejäänud osas jääb Järvevana tee liiklus samaks. Veerenni tänavalt jääb avatuks parempööre Järvevana teele.

Uuel ümbersõiduks ehitatud teelõigul on kummaski suunas kaks sõidurada. Autojuhtidel palutakse pühapäeva hommikust alates hoolikalt jälgida liiklusmärke.

Vanal teelõigul lüüakse kopp maasse ja alustatakse 320 meetri pikkuse raudteealuse tunneli ehitust. Projekti järgi rajatakse Ülemiste liiklussõlme rekonstrueerimistööde käigus ka kergliiklustee tunnel Veerenni tänavalt Järvevana teele.

Ülemiste liiklussõlme rekonstrueerimise projekti koostas K-Projekt. Liiklussõlm hõlmab Peterburi teed, viadukti üle Tartu mnt, Tartu maantee ja Filtri tee vahelist lõiku ning tunnelit, mis kulgeb raudtee alt läbi Järvevana teele.

Tallinna ühe olulisema liiklussõlme rekonstrueerimise 1,2 miljardi krooni suurused kulud kaetakse kuni 75 protsendi ulatuses Euroopa Liidu ühtekuuluvusfondist, linna osalus on 25 protsenti.

Ülemiste liiklussõlme rekonstrueerimise ehitustöid teevad erinevate lepingute alusel AS Nordecon, AS Merko Ehitus, AS Merko Infra, AS Tallinna Teed, AS Ehitusfirma Rand ja Tuulberg.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles