Alkoholi tarvitanud veokijuhti karistati neljapäevase arestiga

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Eile määras Harju maakohus alkoholi tarvitanuna veoautot juhtinud 53-aastasele mehele neli päeva aresti.

Lisakaristusena võeti mehelt kolmeks kuuks ära juhtimisõigus, vahendas politsei- ja piirivalveameti (PPA) Põhja prefektuuri pressiesindaja.

Lisaks sellele, et veokijuht ei olnud kaine, ületas veoki koorem lubatud massipiiri ligi viie tonni võrra.

Teisipäeval, 7. juunil kella 12.30 ajal pidasid Põhja prefektuuri Lääne-Harju jaoskonna politseinikud liiklusjärelevalve käigus Saku vallas Tallinna ringtee 28. kilomeetril kinni veoauto. Kontrollimisel selgus, et veokit juhtinud 53-aastane Vello on roolis alkoholi tarvitanuna. Samuti tuvastasid patrullpolitseinikud, et veoauto koorem oli lubatud 26st 4,7 tonni võrra raskem.

Põhja prefektuuri Lääne-Harju politseijaoskonna juhi Kaido Saarniidu sõnul on selline teisi liiklejaid ohustav käitumine kutselise autojuhi poolt täiesti lubamatu.

«Professionaalsed juhid peaks eriti hästi mõistma, millist ohtu kujutab liikluses alkoholi mõju all olev sõidukijuht. Samuti seda, et masina või koorma ülekaal kahjustab nii sõiduki tehnilist seisukorda, mis võib määravaks saada ohuolukorra vältimisel, kui ka teekatet,» ütles Saarniit.

Võttes arvesse veokijuhi rikkumiste tõsidust, otsustas Harju maakohus karistada vastutustundetut meest neljapäevase arestiga ning võtta temalt lisakaristusena kolmeks kuuks ära juhtimisõigus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles