Kaitseminister kohtus Afganistanis haavata saanud sõduritega

Marti Aavik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseminister Jaak Aaviksoo.
Kaitseminister Jaak Aaviksoo. Foto: Toomas Huik

Kaitseminister Jaak Aaviksoo ja kaitsejõudude peastaabi ülema asetäitja kolonelleitnant Riho Terras kohtusid laupäeval õhtul Suurbritannias Headley Courti taastusravihaiglas ravil olevate Eesti kaitseväelastega.


«Riigi kohuseks on tagada vigastatutele parim võimalik meditsiiniline hoolitsus ja inglastega koostöös on see ka õnnestunud,» ütles Aaviksoo.

Aaviksoo sõnul on Eesti sõdurite ennastsalgavus ja pühendumus oma missioonile oluliselt kasvatanud Eesti mainet ja seeläbi rahvuslikku julgeolekut.

Riigikogu võtab lähiajal vastu kaitseministeeriumis valminud kaitseväeteenistuse seaduse muuutmise eelnõu, millega suurendatakse teenistusülesandeid täites vigastada või surma saanud kaitseväelaste ja nende lähedaste sotsiaalseid tagatisi.

Olulisima muudatusena tagatakse teenistusülesandeid täites vigastada saanud kaitseväelastele riigi poolt kinni makstud ravi ka pärast nende lahkumist tegevteenistusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles