ERR.ee: autojuhiloa saamine võib muutuda raskemaks

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhilubade väljastamine.
Juhilubade väljastamine. Foto: Ove Maidla

Politsei soovib uues liiklusseaduses karmistada esmase autojuhtimisloa saamist ning muuta ka põhiloa saamise korda.

Ettepaneku järgi antakse esmane luba välja vaid sellele inimesele, kes pole kahe aasta jooksul toime pannud ühtegi liiklusrikkumist, vahendasid ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Arvesse lähevad liikluseeskirja rikkumised, näiteks helkurita pimedal ajal asulavälisel teel kõndimine või vales kohas üle tee minemine.

Algaja lubade omanikul pikeneb rikkumiste korral noore juhi periood kahelt aastalt kolmele ja kui selle aja jooksul omakorda ükskõik milline liiklusrikkumine kirja saada, lükkub põhilubade saamine jälle kahe aasta võrra edasi.

Värske statistika järgi on 17-24-aastaste juhtide seas liiklusrikkujaid kaks korda rohkem, kui näiteks 40-aastaste seas.

Ettepanekud on siseminister Jüri Pihli laual ja tema soovitab noortel aegsasti uue korraga harjuma hakata. Minister ei usu, et uus liiklusseadus tooks teedele ja tänavatele lubadeta noored, tema sõnul on seaduse eesmärk vähendada hukkunutega õnnetusi, mitte tekitada kellelegi põhjendamatuid kannatusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles