Rannavalve päästis ohtlikus kohas ujuma läinud poisi

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katariina kai. Pilt on illustreeriv
Katariina kai. Pilt on illustreeriv Foto: Priit Simson

G4S-i rannavalvurid päästsid reede õhtul Tallinnas Katariina kai juures ohtlikus kohas ujuma läinud ja uppumisohtu sattunud poisi.


Kella poole kuue ajal õhtul hüppasid kaks 14-aastast poissi Katariina kailt vette ja hakkasid ujuma kaist umbes sajakonna meetri kaugusel asuva laevavraki poole, teatas G4S-i pressiesindaja.

Laevavraki juures ühe poisi jõud rauges ja ta hakkas appi hüüdma. Poisi hüüdeid kuulis teisele poole kaid jääva Pikakari supelranna vetelpäästja, kes hüppas vette ja ujus uppumisohtu sattunud noorukile appi. Rannavalvur tõi vees sumava ja aeg-ajalt juba veel alla vajuva poisi veest välja ning G4S-i rannavalvepunktis anti talle esmaabi.

G4S-i rannavalve juhi Henry Seemeli sõnul on üsna sagedane, et Katariina kai juures hüpatakse vette ja ujutakse selleks mitte ette nähtud kohas. «Seal on ohtlik hüpata, põhi on kontrollimata ja täis kive,» ütles Seemel.

«Rannavalve ei pruugi kõiki ohuolukordi seal märgata, kuna rannavalve kohustus on jälgida hoopis vastassuuna jäävat supelranda. Ujujate endi tervise huvides on, et minnakse vette selleks ette nähtud kohas ja võimalusel rannavalve jälgimise all, ja seda loomulikult mitte ainult Pikakari rannas,» lisas ta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles