Herkel: riik ei tohi PBK-le raha anda

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaalased president Medvedevi kõnet vaatamas.
Venemaalased president Medvedevi kõnet vaatamas. Foto: ITAR-TASS/ Scanpix

Otsus tellida riigi raha eest PBK-lt (Pervõi Baltiiskii Kanal) venekeelseid vestlussaateid kõneleb sellest, et amatöörlus ja ebapädevus pole Eesti rahvuslikke huve puudutavates küsimustes head teenäitajad, väidab Andres Herkel.


«Ma ei kõnele üksnes ebapädevusest rahvastikuministri büroos,» kirjutab Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluv poliitik oma blogis.

«Seal kas ei teata, mis kanal on PBK, või siis valitseb naivistlik arusaam, et makstes raha on võimalik tellida muusika - kasvõi Putini propagandatalituselt?!»

Herkelil pole oma sõnul suuri pretensioone PBK Eesti kohta käivate uudiste siinsetele tegijatele nagu Mihhail Vladislavlev, kes teevad «keskusest» etteantud teemadel üsna korrektsed intervjuud ning kelle materjalile lisatakse negatiivsed rakursid Riias.

«Minu poolest võiks Vladislavlev katsetada, kas «keskus» vestlussaadetesse sekkub või kuidas ta seda teeb, aga selle eksperimendiga ei tohi siduda Eesti riigi raha.»

Herkeli sõnul ei oleks tulnud antud tellimust anda ka rahvusringhäälingule ehk ETV-le.

«Pole üldse rahvastikuministri büroo asi korraldada selliseid konkursse ja jagada sellist raha. See raha tuleb riigieelarves kokku hoida või lisada rahvusringhäälingu eelarvele otse, et ta saaks täita oma seadusega sätestatud ülesandeid.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles