Viljakasvatajad ootavad keskmist viljasaaki

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljapead
Viljapead Foto: Katre Raag

Teraviljakoristusega alustanud Saaremaa põllumehed usuvad, et vaatamata põuast tingitud saagikadudele jäävad tänavused saaginumbrid siiski rahuldavale tasemele.

«Erinevalt Kesk- ja Lõuna-Eesti põldudest, mis said vihma päris piisavalt, on Saaremaal põud ja kuumus viljad ära küpsetanud,» ütles sel nädalal talirapsi ja rukist koristama hakanud Kõljala POÜ juht Tõnu Post, kirjutas Saarte Hääl.

Valjala valla Kõriska küla viljakasvataja Kaido Kirst alustas kolmapäeval viljavõttu rukkipõllult ning neljapäeva hommikul tuli tõdeda mitte kõige rõõmustavamat pilti.

«Tulin just kuivatist, lasin vilja läbi puhasti, aga peent tera oli üsna palju sees,» rääkis Eesti viljelusvõistluste mitmekordne võitja, kelle sõnul oleks põldudele ära kulunud üks jaanipäevaeelne vihmasadu.

Veel koristamata põldude üldpilt on Kaido Kirstu sõnul mitte kõige rõõmustavam: kui keskvalmival odral on heal aastal peas 26–30 tera, siis sel aastal on teri umbes 20, osutas viljakasvataja, kelle sõnul saab viljapea suuruse järgi saagikuse juba praegu mingil määral paika panna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles