Tallinn hakkab puhastama soditud Maarjamäe memoriaali

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soditud Maarjamäe memoriaal.
Soditud Maarjamäe memoriaal. Foto: Tallinna linnavalitsus

Tallinna linnavalitsus kavatseb homsel istungil eraldada 700 000 krooni erinevate linna käes olevate rajatiste puhastamiseks ning teiste seas tehakse korda ka ära soditud Maarjamäe memoriaal.

Puhastamisele minevate objektide nimekirjas on lisaks Maarjamäe mälestusmärgile ka näiteks Maarjamäe lossi trepp, Tähetorni suusatunnel, Nõmme jalakäijate sild, Rahumäe jalakäijate sild ja Russalka ümbruse kaldarajatised.

Samuti läheb puhastamisele veel ridamisi maju ja ehitisi vanalinnas.

Tallinna keskkonnaamet märkis eelnõus, et 2007. aastal esitasid linna ametiasutused politseile kokku seitse süüteo teatist linnavara sodimisest ja taotlust kahju hüvitamiseks ning 2008. aasta jooksul kümme, kuid ühtegi süüdlast pole politsei poolt tabatud.

Seega on kõik soditud ja määritud pindade puhastamise kulud kaetud linnaeelarve vahenditest, tõdes amet.

Keskkonnaamet taotles eelnõuga linnavalitsuse reservfondist raha vanalinna piirkonnas asuva põhivara ja väheväärtusliku vara, Tallinnas asuvate monumentide ja teerajatiste puhastamiseks ning poliitilise või vaenu õhutava grafiti eemaldamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles