Tallinn kardab Kalevipoja kuju rajamisega seadust rikkuda

Urmas Seaver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Skulptor Tauno Kangro koos Kalevipoja kuju kavandiga.
Skulptor Tauno Kangro koos Kalevipoja kuju kavandiga. Foto: Peeter Langovits

Tallinna linnavalitsus pani seisma Tallinna lahte plaanitud 24 meetri kõrguse Kalevipoja kuju rajamise kava, sest kardab selle kiire rajamisega seadust rikkuda.


«See skulptuur tuleb, kuid praegu võttis linnavalitsus vastu sellise otsuse, et nii kaua kui juriidilised alused selle kuju püstitamiseks on lahendamata ehk, et vastu võtmata on seadus riigikogus, mis lubaks merre ehitisi püstitada, nii kaua me ei pea õigeks ja võimalikuks selle projektiga edasi minna,» ütles Tallinna abilinnapea Deniss Boroditš täna linnavalitsuse pressikonverentsil.

Ta lisas, et linnavalitsus külmutab praegu Kalevipoja kuju projekti ja kui riigikogus on see seadus vastu võetud, siis läheb linnavõib kuju rajamisega edasi.

Ka linnapea Edgar Savisaar ütles, et Tauno Kangro Kalevipoeg ei jää Tallinna lahte rajamata.

«Kuid me ei tahaks selles küsimuses tüli riigiga,» lausus ta. «Meie suhted ei ole Ansipi valitsusega niigi kõige paremad ja me ei taha seda, et kui hakkame sinna midagi rajama, et siis ilmub politsei ja teatab, et Tallinna linn on järjekordselt seadust rikkunud»

Savisaare sõnul on linn teinud keskkonnaministeeriumile taotlusi kuju rajamiseks ja linnavõim ootab kiireid lahendusi. Ta lisas, et linnajuhtidele on antud lubadusi, et vajalik seadus võetakse kiiresti vastu.

Väidetavalt läheb pronksist hiigelskulptuuri rajamine maksma ligi 60 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles