Nelja ministeeriumi kokkukolimine hoiab miljoneid eurosid kokku

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusministeerium
Rahandusministeerium Foto: Marina Pushkar

Nelja ministeeriumi plaan kolida kokku ühte majja tähendab miljoneid eurosid kokkuhoidu tulevikus, kinnitas rahandusministeerium Jürgen Ligi.

Valitsus on arutanud rahandus-, sotsiaal-, sise- ning majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi tarvis uue hoone ehitamist rahandusministeeriumi praegusesse asukohta.

«Senise 25 000 ruutmeetri asemel, mis asuvad kohati ministeeriumide kasutuse mõttes ebasoodsas kohas ja pole funktsionaalsed ehituse ruumilahenduse poolest, saame me 14 500 ökonoomset ruutmeetrit energiatõhususe, tugiteenuste ja muu suhtes,» kiitis Ligi tänasel valitsuse pressikonverentsil plaani.

«Sellega jäävad ära investeeringud mitmesse senisesse hoonesse, mis oleks lähiajal vajalikud olnud, nii et rahanduslik võit tuleb igal juhul kahekohaline arv miljonites eurodes tulevikus,» kinnitas ta.

Rahandusministri kinnitusel on ministeeriumide kokkukolimise plaan osa kinnisvarareformist, millesse on hõlvatud Riigi Kinnisvara AS. Osa ministeeriumide varast müüakse, muuhulgas ka vanalinnas asuvad kinnistud, mis võivad Ligi hinnangul osutuda ostjatele ahvatlevaks.

Kava järgi peaks ühishoone valmima 2014. aastal.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles