Bioloogiaeksami esikolmik püsib muutumatuna

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hugo Treffneri gümnaasium.
Hugo Treffneri gümnaasium. Foto: Sille Annuk / Postimees

Kui vaadata bioloogia riigieksami tulemuste paremusjärjestust, siis koolide esikolmik püsib mullusega võrreldes muutumatuna.

Esimesel kohal on taas Hugo Treffneri gümnaasium, kus keskmiseks tulemuseks on 83 palli. Teisel ja kolmandal kohal on vastavalt Tallinna prantsuse lütseum (82,8) ja Tallinna reaalkool (80,4).

Võrreldes mullusega on 59 koha võrra tõusnud Kohtla-Järve Järve vene gümnaasium, mille õpilased said keskmiselt 80,2 punkti. Samas tuleb arvestada, et seal valis bioloogia riigieksami vaid viis õpilast.

Paremuselt järgnesid Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasium (79,9), Rapla ühisgümnaasium (78,4), Nõo reaalgümnaasium (78,3), Tallinna inglise kolledž (78), Paide ühisgümnaasium (77,8) ja Põlva ühisgümnaasium (76,3).

Kõige suurema tõusu on läbi teinud Paide ühisgümnaasium, mis 2010. aastal oli 140. kohal. Tänavu valis selles koolis bioloogiaeksami 13 õpilast. Ka Põlva ühisgümnaasiumis on tänavu olnud väga tubli lend bioloogiahuvilisi – mulluselt 72. kohalt tõusti tänavu kümnendale kohale. Põlva ühisgümnaasiumis tegi bioloogiaeksamit 29 inimest.

Bioloogiaeksami kirjutajaid oli tänavu kokku 2803, kellest 41 tulemus jäi alla 20 punkti. Keskmine tulemus oli 60 punkti.

Eksamitulemuste statistikas arvestati vaid neid koole, kus konkreetse eksami sooritajaid oli viis või üle selle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles