Ansip: dalai-laama külaskäik pole minu visiite mõjutanud

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dalai-laama ja toonane Tartu linnapea Andrus Ansip Tartu raekoja ees.
Dalai-laama ja toonane Tartu linnapea Andrus Ansip Tartu raekoja ees. Foto: Margus Ansu

Peaminister Andrus Ansip lükkas kategooriliselt ümber väited, et tema visiit Hongkongi jäi ära dalai-laama külaskäigu tõttu.

Ansip sõidab 3. novembril visiidile Vietnami ja Singapuri, kuid täna hakkasid meedias ringlema väited, et algselt pidanuks Ansip külastama Hongkongi, kuid see asendati dalai-laama visiidi järel Singapuriga.

«Kinnitan, et see on pläma. Me pole kunagi Hongkongi visiidile minekut küsinud, ametlikku asjaajamist pole käivitatud ja ei saa ära öelda midagi, mida pole küsitud,» sõnas peaminister. «Lükkan kategooriliselt ümber väite, et dalai-laama visiidi tõttu on visiit ära öeldud.»

Ansip lisas, et Hongkongi külastamine on küll kirjas olnud eelplaanides, kuid see sihtkoht vahetati juba ammu Singapuriga.

«Singapur seetõttu, et investorite huvi on suur ja kasvab ning sama kehtib Vietnami kohta,» põhjendas Ansip. «Minu jaoks on Singapur olulisem kui Hongkong ja tuua siia sisse dalai-laama on kohatu.»

Ansip toonitas ka, et ta on Hiinat külastanud juba kolm korda ja neljas kord nii lühikese aja järel oleks liiga sage.

Valitsuse pressiosakonnast lisati, et peaministri töövisiit Kagu-Aasiasse on kavandatud 3-8. novembrile. Kuna visiit toimub alles kahe kuu  pärast, on selle täpsem programm väljatöötamisel, kuid sihtriikidena on praegu planeeritud Vietnam ja Singapur.

«Arvestades Eesti huvisid ja kujunenud kahepoolseid suhteid, leiti erinevate Kagu-Aasia sihtkohtade vahel valides, et Vietnami kõrval on Eesti jaoks praegu kõige viljakam külastada Singapuri,» sõnas valitsuse meedianõunik Kateriin Leini.

Leini sõnul langes valik Singapuri kasuks, kuna tegemist on maailma ühe kõrgeltarenenuma finants-, logistika ja innovatsioonikeskusega, millega lähem tutvumine pakub olulist huvi.

«Samuti arvestati selle sihtkoha valikul asjaolu, et Singapuri investorid on omakorda tundnud Eesti vastu suurt huvi,» lisas ta.

Leini tõstis esile, et peaministrina on Andrus Ansip Hiinat külastanud kahel korral, samuti on ta seal käinud Tartu linnapeana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles