Paide loodab miljonivargalt tagasi saada tuhat krooni kuus

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ligi kaks  miljonit varastanud naisel on veel jäänud maksta umbes 1,5 miljonit krooni.
Ligi kaks miljonit varastanud naisel on veel jäänud maksta umbes 1,5 miljonit krooni. Foto: Peeter Langovits

Paide linn on oma eelarvet koostades arvestanud, et kohalikust koolist ligi kaks miljonit varastanud endine raamatupidaja maksab linnale kuus tagasi 1000 krooni.

Paide linnapea Kersti Sarapuu tunnistas, et järgmise aasta linnaeelarvesse on plaanitud Paide ühisgümnaasiumi endiselt raamatupidajalt Ene Mandrelt saada kuus tuhat krooni ehk kogu aasta peale 12 000 krooni, kirjutab Järva Teataja.

Linnapea selgitas, et kuigi Mandrel on Lõuna-Eestis mets, pole õnnestunud seda kätte saada, sest lisaks temale on kinnistul veel kaks omanikku. «Oleks mets üksnes Ene Mandre oma olnud, oleksime juba ammu selle kätte saanud,» lisas ta.

Paide linnavalitsuse finantsnõunik Aime Roosioja ütles, et möödunud aastal sai linnavalitsus Mandrelt paar tuhat krooni kuus, kuid viimasel aastal pole ta suutnud kuus maksta üle tuhande krooni.

Roosioja selgitas, et ligi kahe miljoni kroonisest võlast maksis Mandre enne kohut tagasi 425 000 krooni, mille sai majamüügist, aga hiljem pole ühtegi suuremat summat laekunud.
Kui ta jääbki poolteise miljoni krooni suurust võlga maksma tuhande krooni kaupa, vabaneb ta sellest 130 aasta pärast.

Järva maakohus mõistis 2005. aasta detsembris Ene Mandre süüdi Paide ühisgümnaasiumilt ligi kahe miljoni krooni varguses.

Naisele määrati karistuseks kaks aastat vabaduskaotust, mis kokkuvõttes taandus lühimenetluse tõttu aasta ja nelja kuu pikkuseks vangistuseks.

Ene Mandre tunnistas kohtus, et kulutas varastatud raha kasiinos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles