Tallinna ID-piletit saab tulevikus osta teleripuldi abil

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ID-pilet hakkab mittetallinlastele olema pealinna ühistranspordis kallim kui tallinlastele.
ID-pilet hakkab mittetallinlastele olema pealinna ühistranspordis kallim kui tallinlastele. Foto: Tiina Kõrtsini / SL Õhtuleht.

Tallinna linnavalitsus sõlmib täna AS-iga Sertifitseerimiskeskus lepingu ID-pileti edasiarendamiseks, tulevikus soovib linn anda võimaluse osta seda ka teleripuldi abil.

Viieks aastaks sõlmitava lepingu kohaselt laieneb ID-pilet enamikule linna müüdavatele piletitele näiteks loomaaias, ujulates ja muuseumides. Tuleva aasta lõpuks avanevad uue piletisüsteemi võimalused ka Tallinna väliskülalistele.

Linn loodab, et erasektoril suureneb huvi sellise piletisüsteemi vastu ja tulevikus tekib võimalus liiklus- ja parkimisprobleeme tekitavate suurürituste pileteid siduda ühistranspordi ja parkimise korraldamisega.

Abilinnapea Jaanus Mutli sõnul on ID-pileti laiendamine ka osaks hiljemalt 2011. aastal käivituva Tallinna televisiooni TV-põhiste teenuste paketis. «Rahvas on ID-pileti hästi omaks võtnud ning seetõttu on kindlasti mõistlik pakkuda seda veelgi mugavamalt ka teleripuldi vahendusel,» ütles Mutli.

Mutli sõnul on väga oluline ka ID-pileti kasutuse avamine väliskülalistele. «2011. aastaks valimistudes vajame piletisüsteeme, mille kaudu on Tallinnas ja terves Eestis toimuvaid üritusi lihtne müüa välismaalasele,» lisas abilinnapea.

«ID-pileti mudel on suurepärane lahendus erinevate piletisüsteemide ristkasutuseks. Plaanime järgmisel aastal tuua turule ka mõned piiriülesed teenused, mis võimaldaks ühte piletit kasutada erinevates riikides,» ütles AS Sertifitseerimiskeskuse juht Kalev Pihl.

ID-pileti süsteem on Tallinnas töötanud 2003. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles