Ajalehelugu pani Vene saatkonna tegutsema

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Ajakirjanduses ilmunud lood kolme Nõukogude sõjaväelase säilmete matmisprobleemist ajendas Venemaa suursaadikut Eestis Nikolai Uspenskit otsima võimalust selle lahendamiseks.

Vene Föderatsiooni suursaatkonna pressiatašee Maksim Kozlov helistas eile ajalehe Meie Maa toimetusse ning palus Saksa Sõjahaudade Hoolde Rahvaliidu esindaja Thomas Schocki kontaktandmeid, kirjutab Meie Maa.

«Ehkki me temalt kirja ei saanud nagu ta väitis, soovime siiski selgust saada, mis on saanud Nõukogude sõdurite säilmetest,» osutas Maksim Kozlov. Tema sõnul huvitab saatkonda, kas need on juba maha maetud või alles matmisel. «Vaatame, mida saame ära teha,» lisas ta.

Ajaleht kirjutas möödunud laupäeval, et Saksa Sõjahaudade Hoolde Rahvaliidu esindaja Thomas Schocki väitel saatis ta hiljuti Vene saatkonnale pöördumise, milles palus abi liidu käsutuses oleva kolme sõduri säilmete matmisel, kuid sai konsulilt viisaka äraütlemise osaliseks.

Seda vaatamata sellele, et II maailmasõjas hukkunud Nõukogude mundrit kandnud sõjameeste ümbermatmisega peaks tegelema end NSVL õigusjärglaseks kuulutanud Vene Föderatsioon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles