Kliinikumi uus juht sünnitajatele luksust ei luba (7)

Greete Palgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töö sõltub igal pool inimestest, seetõttu tuleb muuta kliinikum atraktiivsemaks, et siia tahaks tulla üha rohkem koolilõpetajaid, ütleb Tartu Ülikooli kliinikumi uus juht Priit Eelmäe.
Töö sõltub igal pool inimestest, seetõttu tuleb muuta kliinikum atraktiivsemaks, et siia tahaks tulla üha rohkem koolilõpetajaid, ütleb Tartu Ülikooli kliinikumi uus juht Priit Eelmäe. Foto: Sille Annuk

Haapsalu neuroloogilise rehabilitatsioonikeskuse sihtasutuse juhatuse esimees Priit Eelmäe (45), kes oktoobris Urmas Siigurilt Tartu Ülikooli kliinikumi juhtimise üle võtab, lubab uues ametis pühenduda inimestele, koostööle ja andmete korrastamisele. Sünnitusosakonnas on tema sõnul perepalatite käigus hoidmisest tähtsam teenuse kvaliteet, luksuse jaoks on aga erahaiglad.

Tänavu on avalikkuse ette tulnud mitu kliinikumis tehtud raviviga, mille kohta kliinikum ise on väga napilt teavet jaganud. Kas kavatsete haigla toimimise läbipaistvamaks muuta?

Kliinikumi eesmärk on mitte teha ühtegi raviviga.

Arvan, et iga raviviga või tüsistus on niivõrd isiklik asi, et patsient ise otsustab, kas ta läheb sellega meediasse. Kui läheb, on minu arvates kliinikum teinud pigem kommunikatsioonivea, sest patsient tunneb, et ei saanud haiglast piisavalt abi ja selgitust.

Protseduuridega on alati oht, et midagi läheb valesti – sellest räägitakse patsiendile enne protseduuri. Tean, et ravivigu tuleb ette ja nendega tuleb tegeleda, aga vigu pole olnud ka nii palju.

Kui haigla rahastus sõltub ravivigadest, siis ei motiveeri see haiglaid vigadest rääkima. Leian, et üldine aus suhtumine on normaalne. See, kas vigade avalikustamine mõjub patsientidele hirmutavalt, on järgmine küsimus. Nendest asjadest saab rääkida, aga arvan, et need on nii keerulised, et meditsiinilise hariduseta lehelugeja võib teha valesid järeldusi.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles