Video: noorpere kimbutavad herilased ning abi pole loota (14)

Merilin Mändveer
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noorpere herilaste jälil.
Noorpere herilaste jälil. Foto: Madis Sinivee

Postimehe poole pöördusid Nõmmel asuva kortermaja elanikud murega, et nende elutoa põranda all on herilaste pesa, kuid kahjuritõrje probleemi osas midagi ette ei võta.

Herilaste lendamist korteris hakkas noorpere tähele panema juba juuli keskel, mille peale võtsid nad ühendust korteriühistu esimehega, kes oli sel hetkel puhkusel.

Eelmisel teisipäeval tegeles ühistu esimees probleemiga ning lasi herilaste pesa Makroflex'i täis. Kui rõdul oleva pesa sissepääsu oli Makroflex blokeerinud, otsisid herilased teed välja mujalt ning täna avastas noorpere herilased elutoa põranda pragude vahelt.

Kuna korteris elavad ka väikesed lapsed, pöördusid ohtliku olukorraga silmitsi seisvad elanikud päästeametisse, kust neid murega edasi keskkonnaametisse suunati. Sealt paluti pöörduda kahjuritõrje poole.

Üllatusena esitasid kolm kahjuritõrje firmat seisukoha, et nemad enne välja ei tule, kui pesa sissepääs on vabastatud. Nimelt selgitas üks kahjuritõje firma, et geel, millega heriliasi hävitatakse, määritakse pesa sissekäigu avasse, kust herilased seda sööma lähevad ning omakorda pesasse kannavad. Kuna pesa peasissepääs on täis Makroflex'i, ei jõua geel läbi teiste väiksemate avade pesasse ning herilaste hävitamine ei saa seega toimuda.

Nüüd on aga pere nõutu, sest abi ei oska nad kusagilt saada, seda enam, et algab nädalavahetus.

Noorpere selgitas Postimehele, et ööd ei julge nad korteris veeta ning samas on riskantne ka kodust lahkumine, sest tagasi tulles pole neil ülevaadet herilaste toimetustest.

Ühe kahjuritõrje firma sõnul võib olla pesas 300-400 herilast ning ohtlikud ei ole nad mitte vaid nende korteris, vaid herilaste poolt on ohus kogu kortermaja.

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles