Isa süüdistab sotsiaaltöötajat lapseröövis

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Caro / Scanpix

Lümanda valla sotsiaalnõunik viis läinud nädalal otse lasteaiast kasuperre nelja-aastase poisi, kuid isa peab sellist tegevust lapserööviks.

«Tookord oli see päris kena šokk,» kirjeldas lapse isa Märt Kask oma ehmatust, kui pere noorem tüdruk, teise klassi õpilane 8. detsembri õhtul koju tulnuna teatas, et kasuvenda lasteaias ei olnud, kirjutab Meie Maa.

«Ma tean küll, ta (sotsiaalnõunik - toim) ähvardas paar korda, et viib poisi ära,» rääkis isa, kes pidi 1. detsembril sotsiaalnõunikuga rääkima, kuid ei teinud seda.

Sotsiaaltöötaja Helle Kukk selgitas oma otsust sellega, et on korduvalt külastanud seda kodu ja sealne keskkond ohustab lapse elu ja pidurdab tema arengut ning paaril korral on ta väikese poisi leidnud tagumisest toast, kus teda sisuliselt kinni hoiti.

Vihje toimuva kohta oli tulnud külaelanikelt. Laps on Märdi poeg, aga selle aasta algul tõi pereisa majja uue naise ning pisipoisi ema jättis poja Märdi hoolde. Isa sõnul ei ole lapse ja kasuema vahel erilisi probleeme.

Sotsiaalnõuniku hinnangul oli laps tõrjutud mehe praeguse elukaaslase poolt ning kasvanud üles nagu väike hundikutsikas, kes peab enda eest seisma.

Kase peres kasvas detsembri algul kolm last: suurem õde, väike pisipoeg ja 10-kuune beebi. Veel aastajagu tagasi oli seal peres ka neljas laps, kes praegu elab Hiiumaal ühes teises asendusperes ning valla sotsiaalnõuniku Helle Kuke hinnangul tunneb ennast seal hästi.

Märt Kasel on veel kaks tütart oma endise naisega ning need lapsed on Lauritsa varjupaigas Kuressaares.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles