Tallinnas valmis teine lastekodulaste perekodu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nurgakivi panek Veerenni tänava perekodule.
Nurgakivi panek Veerenni tänava perekodule. Foto: Mihkel Maripuu

Reedel, 28. oktoobril kell 12 avatakse pidulikult kesklinna Veerenni asumisse kerkinud lastekodulaste perekodu.

Lastekodulastele rajatakse perekodud Euroopa regionaalarengu fondist rahastatava elukeskkonna arendamise projekti «Lastele perelähedane elukeskkond» raames.

«Esimesena valmis suve hakul Nõmme linnaosas aadressil Pihlaka 1b paiknev kaheperekodu. Veerenni 53 asuval kinnistul pandi perekodule nurgakivi aprilli keskpaiku, seega ehitati maja valmis poole aastaga,» ütles abilinnapea Eha Võrk.

Järgmisel aastal valmib veel kaks peremaja - neist üks kerkib Pirita linnaossa Purde tänavale ja teine Lasnamäe linnaossa Hooldekodu teele. Pihlaka ja Veerenni tänava peremajad ehitab AS Remet. Hooldekodu ja Purde tänavale ehitab asenduskodud OÜ Elinord Ehitus. Projekti teise etapi raames kerkivad lastekodulaste asenduskodud Künni ja Mirta tänavale.

Projekti raames ehitatakse kokku viis kaheperemaja ja kaks üheperemaja. Projekti kogumaksumus on 2,84 miljonit eurot, millest Tallinna omafinantseering moodustab 15 protsenti.

Asenduskodude ehitamisel on eesmärgiks seatud madala energiavajaduse saavutamine – soojusenergia saamiseks kasutatakse õhk-vesi tüüpi soojuspumpa ja päikesekollektoreid ning energiatagastusega ventilatsioonisüsteemi, paksemat soojustuskihti, eriti õhu- ja soojapidavaid aknaid ja uksi.

Abilinnapea Merike Martinsoni sõnul on Tallinn seadnud eesmärgiks kindlustada lastekodulastele perelähedased elamistingimused ning selleks tuleb lastekodud peremudeli lähedaseks ümber kujundada.

Asenduskodule parima projekti leidmiseks välja kuulutatud ideekonkursile esitas parima töö OÜ Celander Projekt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles