Vaata FreshGO retseptivõistluse rahva lemmikretsepti!

FreshGO
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Fresh Go

Eelmine nädal valisid Postimehe lugejad välja oma lemmiku e-toidupoe FreshGO retseptivõistluselt «Minu parim retsept». 54 retsepti hulgast osutus 161 häälega ülekaalukalt võitjaks Getter Madisoni gurmeeburgeri retsept.

Getter on IT-alal töötav neiu, kes üle kõige armastab kokkamist ja peab lugu värskest kvaliteetsest toorainest ning isetehtud toidust. Ta osales enda proovile panemiseks ka saates «Eesti parim pagar», mille tulemusega jäi üldjoontes väga rahule.

Koostisosad:

Telli kõik koostisosad ühe klikiga 40.07€ eest FreshGO e-poest koju SIIT.

MITMELE?: 5-le

 

KUKLID:

  • 300 g jahu
  • 1,5 dl käesooja piima
  • 200 g presspärmi
  • 40 g võid
  • 0.5 dl suhkrut
  • 1 väike muna
  • seesamiseemneid
  • soola

PIHV:

  • 1 kg veisehakkliha
  • musta pipart
  • soola

KASTE:

  • majoneesi
  • ketšupit
  • Felixi grillsalatit
  • sinpeit
  • sidrunimahla

SIBULAMOOS:

  • 4 punast sibulat
  • 1 dl palsamiäädikat
  • 1 dl punast veini
  • võid
  • suhkrut
  • soola

VAHELE:

  • lehtsalatit
  • lihatomatit
  • Cheddari juustu

Valmistamine:

Valmistamise aeg: 120 minutit

Tegemist alustada kuklist - käesoe piim segada pärmiga ja seejärel lisada ülejäänud koostisosad (jahu sõelutuna). Jahu kogust mitte lisada korraga, vaid hinnata taina paksuse järgi. Seejärel sõtkuda ja lasta kerkida kahekordseks. Siis jaotada tainas kümneks võrdseks osaks ja vormida pallikesed, neil lasta kerkida vähemalt 15 minutit ja seejärel peitsida munaga ning raputada peale seemned. Siis ahju 220 kraadi juures umbes 15 minutiks.

Vahepeal lõigata sibul viiludeks ja võiga kergelt kuumutada seni, kuni pisut kuldsed. Siis lisada ülejäänud koostisosad ja kuumutada kuni vedelik aurustunud ning segu paks ja kleepuv (suhkrut läheb omajagu, panna maitse järgi).

Pihvi jaoks maitsestada liha soola ja pipraga ning kokku segada, ent mitte liigselt töödelda. Seejärel vormida korralikud paksud pihvid. Pihvid grillida või küpsetada pannil (grillimine annab parema maitse). Juust lisada küpsetamise lõpupoole, et see sulaks.

Kastmeks kokku segada kõik koostisosad vastavalt maitse-eelistusele.

Seejärel burgerid kokku panna ja nautida!

Vaata kõiki võistlusel osalenud retsepte SIIT.

Copy
Tagasi üles