Uus grill tasub osta suve lõpus

Sisuturundus
, reklaamartiklite toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.fibac.ee

Nõuandeid soodsa, kuid hea grilli valimiseks

Enamikule meist tekib idee soetada uus grill eeskätt kevadel või suve alguses, kuid see on ühtlasi ka grillimise tipphooaeg, mil hinnad on laes. Kui oodata hooaja lõppu, võib leida kuni 60-protsendilisi hinnaalandusi. Ootamisel ent on ka omad miinused, sest suve lõpuks on enamasti järel palju väiksem valik ning hooaja alguses unistatud grilli ei pruugi enam alles olla. Kui aga tulevaks suveks grilli oleks vaja, tasub praegused pakkumised üle vaadata – ehk õnnestub endale sobiv grill leida. Otsida tasub ka e-poodidest, sest erinevalt kaupluste ruumipuudusest on seal lai valik ning leida võib ka nišitooted, mida kauplustes sageli pole.

Gaasi- või söegrill?

Nende kahe enamlevinud grilli vahel valiku tegemine on olnud igavene dilemma. Et leida endale sobivaim grill, tasub võrrelda nii söe- kui ka gaasigrilli positiivseid ja negatiivseid omadusi.

Gaasigrilli plussid ja miinused:

Gaasigrilli suurimateks plussideks on kindlasti kiire süütamine ja lihtne temperatuuri reguleerimine. Samuti on moodsamatel gaasigrillidel ka lisapõleti, kus saad keeta näiteks värsket kartulit või vokkida juurvilju ehk sisuliselt saab kogu söögitegemise protsessi õue grilli juurde kolida.

Foto: www.fibac.ee

Miinustest tasub mainida, et puudub söegrillile iseloomulik maitseelamus ning lihatooteid peab kogu aeg valvama, sest tilkuv rasv kipub kergelt põlema minema ja tekib oht liha ära kõrvetada või üle küpsetada. Samuti vajab gaasigrill aeg-ajalt üsnagi ebamugavat rasvakogumise panni ning ka muude pindade puhastust, sest vastasel korral hakkab mustus lihale lisaaroome ja -maitseid andma.

Söegrilli plussid ja miinused:

Söegrille leidub väga palju erinevaid, alates lihtsatest „ufodest,“ lõpetades keraamiliste grillidega. Kõigil neil on aga midagi ühist – söegrillil saab lihale kergelt suitsuse maitse ning pole tüütut puhastamist, sest söegrill puhastub ise kõrge temperatuuri ja leegi abil.

Tihti otsustatakse gaasigrilli kasuks, sest see on teadaolevalt kiireim tee küpse lihani. See väide on aga tänapäeval eksitav, sest turul liigub ka söegrille, mis on kasutajasõbralikud ja kiire süütamisega. Üks neist on kaasaskantav suitsuvaba söegrill LotusGrill, mis on kasutamisvalmis 3–4 minutiga ja mille korpus ei kuumene. Seega võib grilli asetada terrassilauale, murule vms ning kasutada sarnaselt fondüüle, kus igaüks küpsetab oma toidu ise.

Foto: www.fibac.ee

Viimase kahe suve üks suurimad hitte on aga keraamiline söegrill, mille hind on viimaste aastate jooksul kordades kukkunud ja seetõttu on leidnud tee järjest enamate eestlaste koduaedadesse. See pole lihtsalt grill, vaid on edukalt kasutatav nii BBQ-, suitsu-, pitsa- kui ka leivaahjuna. Keraamiline grill akumuleerib oma korpusesse soojuse, mistõttu ei pea söed olema üleliia kuumad ning grillitavad tooted jäävad väga mahlased ja maitsvad. Tänu sellele saab lihatooteid pikalt ja madalal temperatuuril grillida ning ka suitsutada.

Foto: www.fibac.ee
Üks põnevamaid keraamilisi grille turul on Pattoni Meat&Pizza Edition, millel on komplektis nii vaheplaat liha suitsutamiseks, pitsaplaat pitsa küpsetamiseks kui ka spetsiaalne luuk kaanel pitsade sisestamiseks, et hoida pitsale vajalikku kõrget temperatuuri. Samuti on kaasas Bluetooth-sensor, mis võimaldab vastavat äppi kasutades isegi algajal grillijal hõlpsalt ja kindlalt maksimaalse tulemuse saavutada.

Miinusena on keraamiliste grillide puhul märgitud pikka ettevalmistusaega. Samas kasutavad nutikamad selle grilli süütamiseks kuumapuhurit, millega saab grillsöed paari minutiga punaseks ja grilli korpuse seeläbi juba 10–15 minutiga sobivasse temperatuuri.

Lõkkealus grillina

Neile, kes otsivad oma aeda grilli, mis rõõmustaks ka suuremate disainiaustajate silma, leiavad turult Saksa firma Höfats tooted. Saksa kvaliteet ja loomingulisus käivad seal käsikäes kõrgdisainiga, mis on toonud toodetele kõige olulisemaid disainiauhindu (Red Dot Award, Design+ jt). Enamik Höfatsi valikust on küll kasutatavad pigem lõkkealusena ning grillimine on lisafunktsioon, mistõttu pole sealt kindlasti loota keraamilise grilli tasemel maitseelamusi, kuid selle kompenseerivad hipsterlik istumine grillimise ja lõkkega või lapselik vahukommide küpsetamine.

www.fibac.ee

Copy
Tagasi üles