Mikser: kui Iraagi parlamendi toetust ei tule, on Eesti sõdurite missioon läbi

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Mikser
Sven Mikser Foto: Liis Treimann.

Riigikogu väliskomisjoni esimees Sven Mikser ütles, et kui Iraagi parlament ei otsusta toetada lepingu sõlmimist koalitsioonijõududega, on suur tõenäosus, et Eesti ja teiste riikide sõdurid jaanuarist alates Iraagis ei jätka.



Mikser selgitas, et Eesti seisukohalt on jätkamiseks vaja Iraagi võimude selget soovi ning kahe riigi vahel sõlmitud lepingut.

Kuigi valitsuse toetus koalitsioonivägede jätkamisele on olemas, on parlamendid tihti valitsustest emotsionaalsemad, selgitas Mikser probleeme koalitsioonivägede toetamisel Iraagi parlamendis ja tõi näiteks Eesti parlamendi arutelud piirilepingust Venemaaga. 

Iraagi parlament lükkas täna spiikritüli tõttu edasi hääletuse selle üle, kas lubada järgmisel aastal USA vägede kõrval riiki jääda ka teiste maade sõduritel, nende seas Eesti kaitseväelastel.

AFP uudisteagentuurile kinnitas seda üks mõjukam parlamendisaadik. Esialgu pole veel teada, millal hääletus lõpuks toimub, kuid homsest peaks saadikud minema puhkusele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles