Veetõusme: Nugisel oli mastaapne pilk

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
20.augusti klubi laiendatud koosolek mullu kevadel. Ülo Nugis ja 20.augusti klubi president Ants Veetõusme.
20.augusti klubi laiendatud koosolek mullu kevadel. Ülo Nugis ja 20.augusti klubi president Ants Veetõusme. Foto: Peeter Langovits

Täna surnud endine ülemnõukogu ja riigikogu esimees Ülo Nugis oli sõnapidaja mees, kes vaatas asjadele reaalselt, aga ka mastaapselt, meenutas 20. augusti klubi president Ants Veetõusme.

«Temaga koostöö algas ülemnõukogu ajast, kui Nugis seda juhatas. Kui vahepeal meie kontaktid vähenesid, siis viimased viis aastat, kui ma olen olnud 20. augusti klubi president, on meil olnud väga tihedad sidemed, sest tema oli ju klubi esimene president,» rääkis Veetõusme Postimehele.

«Temaga oli hea koostööd teha – kui ta midagi ette võttis, siis ta tegi selle ära. Ta vaatas asjadele ühelt poolt reaalselt, aga teisalt mastaapselt.»

«Mul on temast ainult head mälestused, temast oli suur abi ka pärastisel perioodil, kuna tal oli ülemnõukogu kogemusele ka riigikogu esimehe kogemus. Nugis oli sõnapidaja mees.

«Ta on viimased aastad kurtnud oma tervise üle, aga kui ta viimati augustis raamatu «Mitme tule vahel» esitlusel käis, siis hakkas juba kosuma, aga haigus tegi ikka oma töö...»

«Kui tal vähegi tervis lubas, oli ta meie klubi töös väga aktiivne, käis kaasas ja ütles sõna sekka,» kiitis Veetõusme.

Nugisele olid riigis eriti südamelähedased kaks teemat. «Esiteks, kuidas riigis majandusasjad lähevad ja teiseks seadusandliku võimu ja täitevvõimu vahekorrad nüüdses Eestis. Ta tundis muret just sel põhjusel, et riigikogu kui seadusandlik võim oleks tasemel kõigis küsimustes ja arutaks asju sisuliselt,» rääkis Veetõusme.

Ülo Nugis suri täna pikaajalise haiguse tagajärjel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles