Fotod: tuulisest ilmast hoolimata peeti Kuusiku lennuväljal taas Rapla lennupäeva

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Raplamaal Kuusiku lennuväljal toimus pärast mõneaastast pausi taas Rapla lennupäev, kuhu oodati kõiki väikelennukite ja helikopterite piloote koos oma lennuvahenditega.

Kuigi ilm oli tormine, maandus Kuusikul kümmekond lennukit ja üks helikopter. Tänavu võttis üritusest osa ka siseminister Andres Anvelt, kellel oli plaan teha elu esimene langevarjuhüpe. Paraku jäid aga tugeva tuule tõttu hüpped ära. Lennupäevade kava nägi ette ka professionaalsete langevarjurite esinemist, kuid turvalisuse kaalutlustel jäeti ka need ära.

Mitmed maandumisrajale lähenenud lennukid tõusid vahetult enne rataste maapinnale jõudmist taas õhku, et proovida uue ringiga turvalisemalt maanduda.

Hoolimata tuulisest ilmast said inimesed siiski lennukeid ja kopterit uudistada, kokpiti piiluda ja pilootidega vestelda. Teiste seas maandus Kuusikul ka Eestis ehitatud kahekohaline väikelennuk, millele on peale pandud Subaru mootor.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles