Fotograaf püüdis kaadrisse erilise vaatepildi

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Virmaliste pildistamisel jäi fotole ka eredalt langev täht.
Virmaliste pildistamisel jäi fotole ka eredalt langev täht. Foto: Villi Hunt

Eile õhtul oli taevalaotuses võimalik näha virmalisi, ent lisaks põhjavalgusele õnnestus fotograafil veel midagi pildile jäädvustada.

Sügis pakub juba piisavalt pimedust, et virmalisi märgata ning mitmed fotograafid jälgivad hoolega, millal virmaliste vaatlemiseks ja jäädvustamiseks parimad võimalused avanevad. Fotograaf Villi Hunt märkis, et seekord püüdis ta lisaks kaunile vaatele pildile ka eredalt langenud tähe.

«See oli üks eredamaid langevaid tähti mida olen mina näinud,» kommenteeris Hunt. Foto on tehtud Kaberneeme tipus.

Virmalised ehk põhjavalgus on atmosfääri ülakihtides esinev optiline nähtus, mida põhjustavad Päikeselt saabunud laetud osakeste kokkupõrked Maa atmosfääri osakestega. 

Eestis on virmaliste valgus nõrk, kuid need on siiski vaadeldavad. Valida tuleks valgusreostuseta koht ning pöörata pilk põhjasuunda. Kuna Eestis on virmalised sageli madalal, avaneb parem vaade kohas, kus näeb horisondile, näiteks suurema veekogu ääres, lagedas rabas või kõrgendikul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles