Elamukompleks Kalevi Panorama – parimad vaated Tallinnale, ideaalne asukoht ja privaatsus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: TYCOON OÜ

Tallinna kesklinnas, Võistluse tänav 6, on kerkimas grandioosne moodsa arhitektuuriansambli Kalevi Panorama ehitus, mis koosneb kolmes 14-korruselisest elumajast ja hämmastab oma unikaalsusega.

„Elamukompleksi, mis on sissekolimiseks valmis 2019. aasta lõpuks, erakordsus seisneb selle asukohas. Jutt käib vaiksest keskusest, mis võimaldab hinnata kõiki Eesti pealinna aktiivses ja kihavas südames elamise eeliseid ning samal ajal nautida mugavust, vaikust ja külluslikku rohelust,“ räägib objekti ehituse peatöövõtja, firma Tycoon OÜ juhatuse liige Juri Petrov.

Neile, kelle päevakava on sõna-sõnalt minuti pealt täidetud, on meeltmööda, et kõik eluks vajalik on siin käeulatuses. Nimelt asuvad Kalevi Panorama kõrval lasteaed, kool, Kalevi staadion, kaubandus- ja ärikeskused, restoranid, ilusalongid, samuti tunduvalt suuremad objektid: Ida-Tallinna keskhaigla, autobussijaam ja lennujaam. Jalutuskäigu kaugus ei jäta ükskõikseks ka keskkonnahoidliku mõtteviisi järgijaid, kuna ühistranspordile võib hõlpsasti eelistada jalgratast või jalutuskäiku!

Foto: TYCOON OÜ

Ehitataval elamukompleksil on veel üks eripära – vapustavad panoraamvaated vanalinnale ja Läänemerele ühelt poolt ja kiiresti muutuvale Ülemiste mikrorajoonile teiselt poolt. Majad on varustatud klaasliftidega, mis võimaldavad mugavalt jõuda vajalikule korrusele, imetledes samal ajal Tallinna ilu. „Kalevi Panorama unikaalsus seisneb sellest, et need kolm maja on ehitatud trepina ega varja üksteist, mis tähendab, et panoraamvaated on garanteeritud kõigile ülemiste korruste korterielanikele. Kuid ka madalamaid korruseid eelistavate inimeste silmad puhkavad – kompleksi territoorium ümbritsetakse aiaga, haljastatakse täielikult ja heakorrastatakse,“ rõhutas Juri Petrov.

Praegusel hetkel on funktsionaalse planeeringuga kahe-, kolme-, nelja- ja isegi viietoaliste korterite müük täies hoos. Ostjate hulgas on kahtlemata mugavuse hindajaid. Noori peresid meelitavad targa maja kõrgtehnoloogilised ja energiasäästlikud lahendused. Neid, kes oma lapsed juba üles on kasvatanud ja soovivad enda meele järgi elada, tõmbavad ligi hubasus ja rahu, aga samuti madalad kommunaalkulud, kus maksmine toimub reaalse tarbimise järgi. Lisaks sellele äratab see kinnisvaraobjekt suurt huvi rendileandjate hulgas.

Kalevi Panorama arhitektuursed naudingud peegelduvad interjööris. „Me soovisime, et inimestel oleks valik ja lõime interjööris kolm peamist trendi – New Age, Loft ja City,“ räägib sisearhitekt Nadežda Kornilova.

Foto: TYCOON OÜ

Tema sõnul on New Age seotud rohkem ökostiiliga: siin on valged seinad ja valgendatud tammeparkett, mis annavad ruumidele veel rohkem avarust ja rõhutavad eredaid värvilaike interjööris. Loft omakorda pakub värve, mis seostuvad tsehhi, tööstuse ja ehitusega, näiteks hall, pruun, must ja valge. Mööbel on samades summutatud toonides, kuid eredate ja täidlaste aktsentidega. „Nagu praktika näitab, tellivad Lofti kõige sagedamini mehed. See on piisavalt tume, ei sobi kõigile interjööridele, aga kui leidub selle hindaja, siis tellib ta tavaliselt kogu korteri selles stiilis,“ märgib Nadežda Kornilova. Kolmas variant City sarnaneb rohkem skandinaavia stiilile: naturaalsed viimistlusmaterjalid ja looduslike nüansside kasutamine loovad mulje, et suurepärane vaade aknast laieneb korterisse.

„Me oleme ette valmistanud disainilahendused kõigi kolme stiili jaoks, kuid meil on alati heameel realiseerida klientide loomingulisi mõtteid, kes võivad, valitud värvile ja materjalile tuginedes, midagi omanäolist välja mõelda,“ rõhutas sisearhitekt ja lisas, et eksisteerib ka võimalus tellida täiendavalt stiilseid köögi- ja garderoobiversioone.

Elamukompleks Kalevi Panorama, mille peatöövõtja on Tycoon OÜ, valmib 2019. aasta lõpuks. Kolm maja ehitatakse monoliitsest raudbetoonist. Välisseinad on energiasäästlikest kergelementidest, kate monoliitsest raudbetoonist ning siseseinad mitmekihilistest kombineeritud kergplokkidest, mis toimivad ka heliisolaatoritena. Tänu hoonete paiknemisele avanevad kõigist akendest fantastilised vaated Tallinnale. Täpsem informatsioon projekti kohta veebilehel http://kalevipanorama.ee.
 

Copy
Tagasi üles