Hädad residentuuriga: õpe ei vasta erialale, juhendajail pole aega (4)

Kadri Kuulpak
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Nooremarstide Ühenduse liige Rille Pihlak 2016. aastal residentuuri ajal. Pihlak meenutas, et residentuuri lõppedes polnud tal vähese tagasiside saamise tõttu enesekindlust, kas on nüüd valmis arst.
Eesti Nooremarstide Ühenduse liige Rille Pihlak 2016. aastal residentuuri ajal. Pihlak meenutas, et residentuuri lõppedes polnud tal vähese tagasiside saamise tõttu enesekindlust, kas on nüüd valmis arst. Foto: Priit Simson /Ekspress Meedia

Eriarstide väljaõppe kohta valminud analüüsist selgub, et peamine kitsaskoht on õppe ebaühtlus.

Nooremarstid tellisid mõttekojalt Praxis uuringu, et juhtida Eestis arstiõpet korraldava Tartu Ülikooli tähelepanu residentuuri puudustele.

«Oleme püüdnud vähemalt viimased kuus aastat ülikoolile neid probleeme selgitada, aga seni tulutult. Võtsime Praxise appi, et puudujääke tõestada. Nüüd oleme seda teinud ja saame lahendusi otsida,» lausus Eesti Nooremarstide Ühenduse liige Rille Pihlak.

Suulises vastuses ütles Tartu Ülikooli meditsiiniteaduste valdkonna residentuuriprodekaan Urmas Lepner, et ajakirjandus ei tohiks Praxise uuringu pealt leili minna, ja seadis mõttekoja usaldusväärsuse kahtluse alla. Kirjalikus vastuses sõnas ta, et uuringu läbiviimine oli igati tervitatav ja ülikool teeb nooremarstide ühendusega järjepidevat koostööd.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles