Ratas ei taotle EKRE-lt Kuusiku asemel uue ministrikandidaadi esitamist (13)

Postimees
Copy
Marti Kuusik.
Marti Kuusik. Foto: Eero Vabamägi

Keskerakonna esimees ja peaminister Jüri Ratas ütles, et ei hakka oma tulevases valitsuses jääknähtude ja kiiruseületamisega politseile vahele jäänud Marti Kuusiku (EKRE) asemel uut ministrikandidaati taotlema.

Postimees kirjutas täna, et EKRE kandidaat IT-ministri kohale Marti Kuusik jäi lisaks alkoholitarbimise jääknähtudele politseile vahele ka Rakvere linnas kiirust ületades kihutamisega.

Ratas ütles, et liiklusreeglite järgimine on sõidukijuhtidele kohustuslik, sest sellest sõltub kõigi meie turvalisus, elu ja tervis. «Seetõttu olin eile juhtunust kuuldes loomulikult häiritud ning vestlesime antud teemal põhjalikult nii Marti Kuusiku kui Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna esimehe Mart Helmega,» sõnas ta.

«Marti Kuusik on oma tegu kahetsenud ja teinud juhtunust vajalikud järeldused. Samuti on politsei- ja piirivalveamet tema suhtes algatatud väärteomenetluse lõpetanud,» jätkas Ratas.

«Neil põhjustel ei taotle ma Eesti Konservatiivselt Rahvaerakonnalt uue ministrikandidaadi esitamist,» ütles ta.

Ka EKRE esimehe ja siseministri kandidaadi Mart Helme hinnangul ei ole juhtumi näol tegemist nii tõsise teemaga, et Kuusik tuleks ministrikandidaadina maha kanda. Helme tõi välja, et varem samuti jääknähtudega vahele jäänud ja seetõttu ministriametist lahkunud Jaab Aab on ka taas ministrikandidaat.

Kuusik ise ütles varem Postimehele, et loos pole midagi kiiduväärset, kuid tema sõnul ei ole Eestis nii palju inimesi, et neid võiks väärtegude pärast maha kanda. 

«Mis saagat te soovite nüüd kuulda? Ma vastasin täna kõigile ja see jätku-uudiste tiražeerimine... päev hakkab lõppema ja mul hakkab see teema maha käima. Ma olen seletanud korduvalt ja fileerima ma seda teemat rohkem ei hakka. See oli üks juhtum. Üks paber. Meil pole Eestis nii palju inimesi, et me võiksime neid väärtegude pärast maha kanda. Ma õpin sellest kõigest. Mis see Jaak Aabi juhtum siia puutub? Jaak oli minister. Mina läksin rooli tavalise inimesena ja hindasin enda olekut üle. Ei saa põdeda ja kahetseda elu lõpuni. Inimesed on õpivõimelised,» rääkis Kuusik. 

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles