Molodjož Estonii maksis töötajatele võla ära

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Molodjož Estonii nimesilt Tartu mnt 53 majal.
Molodjož Estonii nimesilt Tartu mnt 53 majal. Foto: Toomas Huik

Eesti vanim venekeelne ajaleht Molodjož Estonii maksis võlgu olnud palgaraha praegustele töötajatele välja, kuid väljaandel on siiani rahalisi kohustusi mõne endise kaastöötaja ees.

«Kõik võlgnevused praeguste töötajate ja püsiautorite ees on likvideeritud. Palka makstakse õigel ajal,» ajalehe peatoimetaja Rodion Denissov venekeelsele Postimees.ee'le.

Toimetaja sõnul ollakse veel võlgu mõnele endisele töötajale ja kaastöölisele, kuid sellega tegeletakse.

Detsembri keskel möönis Denissov, et väljaanne on mõnele töötajaele võlgu kuni kümne kuu töötasu, kuid lisas, et need võlgnevused pärinevad ajast, mil tema polnud veel väljaande peatoimetaja.

«Omanik [Igor Savenkov] lubas leida vahendeid ja tahaks aasta lõpetada võlgadeta. On kaheaastane äriplaan, mille kohaselt peaks ajaleht jõudma oma normaalsete majandusnäitajateni,» täpsustas Denissov.

Ajalehte välja andva OÜ Moles Kirjastuse liige Aleksandr Tokarev ütles eelmise aasta lõpus, et majandusraskused on tabanud kogu kirjastusäri ja Molodjož Estonii pole selles osas mingi erand.

«Me kasutame selle probleemi lahendamiseks kõiki võimalusi. Kõik võlad tekkisid eelmise omanikfirma ajal tehtud vigade tõttu,» ütles Tokarev, kelle sõnul hakkas juulis tööle asunud uus juhtkond tegelema aktiivselt probleemide lahendamisega.

Samal teemal loe ka «Vanim venekeelne päevaleht ägab majandusraskustes».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles