ERR.ee: pensioniameteid külastab tavapärasest mitu korda rohkem inimesi

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taotlejad Tallinna pensioniametis.
Taotlejad Tallinna pensioniametis. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna pensioniametis on inimesi tavapärasest mitu korda rohkem, kuna veebruarist muutub vanaduspensionide väljamaksmise süsteem ning puude- ja töövõimetuspensionite taotlejad peavad juba oktoobrist saadik ise pensioniametis dokumente vormistama, teatasid

ERR Uudised

.

«Oleme üritanud lisajõudusid rakendada, et järjekordasid lühendada, aga normaalses rütmis ei ole me veel ikka suutelised tööd tegema, sest rahvast on tavapärasest üle 2,5 korra rohkem,» rääkis Tallinna pensioniameti direktor Kaia Kulla «Aktuaalsele kaamerale».

Kes praegu pensioniametisse asju ajama läheb, peab ootamiseks aega ja kannatust varuma.

«Tund on tavapärane, siis võiks öelda, et on hästi läinud,» märkis Kulla, kelle sõnul olid kõige pikemad järjekorrad aasta lõpus, mil inimestel tuli oodata lausa kauem kui kolm tundi.

Oktoobrist alates peab töövõimetuspensioni ja puudetoetuse taotlemiseks inimene ise pensioniametis dokumendid ära täitma, varem tegi seda perearst.

Samas lõpeb järgmise kuu algusest vanaduspensioni kojukanne. Kes seda teenust tasuta edasi tahab saada, peab taas täitma dokumendid ja põhjendama, miks pole võimalik pangaautomaadi juurde raha järele minna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles