Kuu aega alkoholivabalt – kasud igatepidi sees!

Copy
Foto: Tervise arengu instituut

Kuuajane puhkus alkoholist on igatpidi kasulik ettevõtmine – säästad  raha, võib-olla kaotad ka mõne kilo ning kindlasti saad tasuks parema une ja rohkem energiat.  Ja see pole veel sugugi kõik!

Aeg ja raha

Alkoholi tarvitamine ei ole odav lõbu ning kulutamata jäänud raha on selge sääst – kasuta see kasvõi oma hobidega tegelemiseks. Siin saad välja arvutada, kui palju sul nädalas, kuus ja aastas alkoholile raha kulub.

Alkohol röövib sinu aega. Pohmelli põdemise asemel on palju toredam ärgata hommikul värskelt ning puhanult ja kohe reipalt toimetama hakata!

Energiat on rohkem

Alkoholi tarvitamine rikub une kvaliteeti. See muutub kohe palju paremaks, kui võtad alkoholist puhkust. Ja kui sa juba magad paremini, ärkad väljapuhanuna ja jaksad päevalgi palju rohkem.

Sul on sõna otseses mõttes rohkem energiat ja tegutsemislusti. Ka stressitase alaneb alkoholist puhates. Kindlasti rõõmustab su alkoholipuhkuse üle ka tööandja, sest töötulemused paranevad alkoholist loobudes samuti – pea on ju selgem, sa suudad töötada produktiivsemalt, oled nutikam ja parema keskendumisvõimega.

Välimus paraneb

Väga suure tõenäosusega kaotad sa alkoholist puhates ilma igasuguse pingutuseta mõne kilo. Alkohol sisaldab nimelt väga palju nö tühje kaloreid, samuti kalduvad inimesed alkoholi tarvitades rohkem sööma. Kas tead, et pudel veini annab samapalju energiat kui hamburger?  Vaata siit, milline on erinevate jookide kalorsus.

Alkoholist loobumine paistab välja ka su näost – nahk muutub ilusamaks, elastsemaks ning kui varem tundusid veidi loppis ja jumetu näoga, siis seegi muutub.

Välimust muudab ka üldine parem enesetunne ning muidugi teadmine, et saad hakkama alkoholist loobumisega. See lisab eneseusku ja sõltumatuse tunnet, mida on mõnus tunda ning mis paistab ka välja.

Jaksad rohkem ka voodis ja trennis

Sa võid avastada alkoholist loobudes, et seksuaalelu on hoopiski parem kainelt – oled tundlikum ja võimekam, suudad lähedust enam nautida ning emotsioonid on kirkamad. See kehtib nii naiste kui meeste kohta. Samuti tuleb kaine peaga vähem ette juhuslikke seksuaalsuhteid ning piinlikke seiku. 

Trennis jõuad ka rohkem ja saavutad paremaid tulemusi. Oled kiirem, osavam ja tähelepanelikum. 

Võta kuu aega alkoholist puhkust! Liitu algatusega „Septembris ei joo!“ siin.

Kampaaniat rahastab Euroopa Liit Euroopa Sotsiaalfondi toetuse andmise tingimuste „Kainem ja tervem Eesti“ raames.

Copy
Tagasi üles