Downton Abbey suurel kinoekraanil: kuulus maamõis elab endises taktis

Britt Rosen
Copy
Downton Abbey härras- ja teenijarahvas on jälle ekraanil.
Downton Abbey härras- ja teenijarahvas on jälle ekraanil. Foto: Themoviedb.org

«Downton Abbey»

Suurbritannia, 2019

Draama

Režissöör Michael Engler

Osades Maggie Smith, Hugh Bonneville, Michelle Dockery, Jim Carter, Imelda Stauton, Matthew Goode, Penelope Wilton jt Kestab 2 tundi ja 3 minutit

Elu läheb edasi, rõõmustavad miljonid briti teleseriaali «Downton Abbey» fännid üle maailma. Sest elu läheb lõpuks ometi edasi ka Downton Abbeys. Ja ikka sealt, kuhu üks brittide kõigi aegade menukamaid ja enim auhindu noppinud teledraamasid kuuenda hooajaga punkti pani. Seekord lihtsalt suurel ekraanil.

Aasta on 1927 ja viimastest seriaalisündmustest lossis on kulunud poolteist aastat – suuri perekondlikke muutusi või seltsielulisi vapustusi Crawleyde aadliperes ega teenijate hulgas selle lühikese ajaga ette tulnud ei ole. Ega tule tegelikult ka nüüd. Kõik kulgeb samas turvalises taktis, samade tegelastega, sama stiilipuhtalt ja ajastutruult nagu teleseeriates. Seejuures mitte sugugi pikemaks pingutatult ega koorevahusemaks klopitult, nagu mõnikord säärastel seriaalist-mängufilmiks-puhkudel kipub olema. Film on justkui teleseriaali jätk, ainult et pikem. Mõistagi ka endiselt hiilgava lavastus-, kaamera- ja kunstnikutööga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles