Laenutingimused pensionifondiga sidunud SEB sai trahvi (1)

Janno Riispapp
, reporter
Copy
Panga sõnul on tavaline, et terviknõustamisel räägitakse kliendiga lisaks laenusoovile ka muudest toodetest ja kogumis­lahendustest.
Panga sõnul on tavaline, et terviknõustamisel räägitakse kliendiga lisaks laenusoovile ka muudest toodetest ja kogumis­lahendustest. Foto: Remo Tõnismäe

Finantsinspektsioon karistas 2500 euro suuruse rahatrahviga SEB panka, mis pani kliendile pakutava laenulepingu tingimused sõltuma sellest, kus asub laenuvõtja pensionifond.

Nimelt keelab seadus pensionifondide osakute müügi sidumise mistahes teise finantsteenusega, näiteks pole pankadel lubatud siduda laenuintressi sellega, kas inimene on liitunud pensionifondiga. Samuti ei tohi pank sundida pensionifondi osakuomanikku parema laenuintressi nimel pensionifondi investeeringuid üle tooma sama teenuse osutaja juurde.

SEB seadis laenulepingu tingimused sõltuvusse pensionifondi osaku omamisest ning pani sellega toime väärteo. Konkreetne juhtum tuvastati finantsinspektsiooni kommunikatsioonijuhi Eva Vahuri sõnul tänu SEB kliendilt laekunud kaebusele. «Menetluse käigus kinnitas SEB finantsinspektsioonile, et tegemist on üksikjuhtumiga. Pank on lubanud ka juhtunu pinnalt täiendavate kontrollmeetmete rakendamist,» ütles Vahur.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles