Videolingi nädala film on seekord skandaalne “Ära puutu mind”

Estinfilm OÜ
Copy
Foto: Estinfilm OÜ

Uued filmid taas videolink.ee keskkonnas. Adina Pintilie skandaalne "Ära puutu mind", mis oli Berliini filmifestivali võidufilm, Juho Kuosmaneni "Kõige õnnelikum päev Olli Mäki elus" ja lastele Barbara Bredero film "Minu sõber kaelkirjak”.

ÄRA PUUTU MIND

Rez: Adina Pintilie

Berliini filmifestivali skandaalse võidufilmi „Ära puutu mind“ peategelasteks on Laura, Tómas ja Christian, kes mängivad iseend. Doki ja mängufilmi piirimail liikuvas teoses räägitakse seksuaalsusest, kompleksidest ja kehaga seotud tabudest nii avalikult, et kui film võitis 2018. aastal Berliini filmifestivali peapreemia Kuldkaru, tekitas see meeletut furoori, sest isegi mitmed paljunäinud kriitikud ei suutnud sellist emotsionaalsust alla neelata. „Ära puutu mind“ on relvitukstegevalt aus ja vabastav kogemus. Vaatajale peeglit näkku keerates pannakse meid endid mõtlema sellele, millised on meie eelarvamused ja kuidas nendega toime tulla. Üks kolmest põhinäitlejast, unikaalse välimusega islandlane Tómas Lemarquis on tuttav nii ülemaailmsele filmiüldsusele („Blade Runner 2049“, „X-mehed. Apokalüpsis“), kui ka mitmest eesti filmist („Mihkel“, „Ühemeheshow“). „Ära puutu mind“ on rumeenia naisrežissööri Adina Pintilie julge ja äärmiselt kunstiline mängufilmidebüüt.

Vaata filmi siit:

https://videolink.ee/toode/ara-puutu-mind/

IGE ÕNNELIKUM PÄEV OLLI MÄKI ELUS

Rež: Juho Kuosmanen

Poksija Olli Mäki on tänu oma talendile ja tüütule mänedžerile (või siis tema kiuste) saamas võimalust võistelda maailmameistritiitlile. 1962. on tal võimalus kutsuda Soomes välja sulgkaalu valitsev maailmameister Davey Moore ja kogu Soome arvates on nüüd Olli õlgadel kohustus näidata, et soomlased on ka ikka väga kõvad mehed. Olli hakkab treenima, aga kõige ebasobivamal ajal juhtub temaga ootamatu asi ja Olli armub kaunisse Raijasse ja võitlema tuleb järsku hakata hoopis oma tunnete ja valikutega.

„Olli Mäki“ on film poksimisest, aga mitte poksifilm. 16mm filmilindile võetud mustvalge tragikomöödia põhineb tõestisündinud lool. Film on ilus, armas, naljakas, originaalne ja meelelahutuslik ühekorraga. Ilmselt seetõttu võitiski Olli Mäki kõik oma vastased Cannes’i filmifestivali kõrvalprogrammis „Kõrvalpilk“, kus seljatati 16 teist filmi ja tuldi kindlalt tšempioniks, viies koju väga prestiižse auhinna.

Vaata filmi:

https://videolink.ee/toode/koige-onnelikum-paev-olli-maki-elus/

Foto: Estinfilm OÜ

MINU SÕBER KAELKIRJAK

Rež: Barbara Bredero

Dap on üks tragi poiss, kellel on vahva sõber, kaelkirjak Raf. Jah, päris kaelkirjak! Kuna Dap elab otse loomaaia kõrval ja ta vanaisa töötab seal talitajana, saavad nad palju koos olla ja igasuguseid põnevaid asju ette võtta. Lisaks on nad Rafiga samal päeval sündinud – mis võiks olla parem!

Sõbrad on aga suure probleemi ees, kui Dap peab kooli minema, sest nende mõlema suureks üllatuseks ei tohi kaelkirjakuid kooli kaasa võtta. Oma uue koolisõbra Yousi abiga hakkab Dap mõtlema välja plaani, kuidas nad kõik kolmekesi võiksid koolis kokku saada. 

Vaata filmi siit:

https://videolink.ee/toode/minu-sober-kaelkirjak/

Foto: Estinfilm OÜ
Copy
Tagasi üles