Millisesse üürikorterisse tasub investeerida, et üürniku leidmine oleks võimalikult efektiivne ja tulus?

Copy
Foto: Bidrento

Hetkel on üks kuumemaid teemasid investeerimismaailmas kinnisvarasse raha paigutamine ja kõik sellega seonduv. Suur osa inimestest peab üheks turvalisemaks ja stabiilsemaks viisiks endale finantsiline kindlus tagada just läbi kinnisvara. Seda seepärast, et kinnisvara puhul on väärtuse muutumine tunduvalt väiksem võrreldes paljude teiste finantsinvesteeringutega. Kõik see annab omakorda paljudele soovitud turvatunde ja kindluse, et investeering järgib hästi ka inflatsiooni ning et on pikemas perspektiivis ka tulus.  

Enne kui on plaan investeerida uude kinnisvaraobjekti, tasub teha eeltööd ja süveneda teemasse, et mõista, milline on tegelik olukord üürikinnisvaraturul nii üürniku kui ka üürileandja vaatevinklist. Bidrento üürikinnisvaraplatvorm on olnud Eesti turul nüüdseks juba ligi aasta ja saanud kasulikuks ning ajaefektiivseks abimeheks üürileandjatele ja üürnikele, kaotades ära otsese vajaduse maakleri järele. Terve 2019. aasta ja nüüd ka uue aasta esimestel kuude jooksul on kogunenud hulgaliselt kvaliteetset informatsiooni, mille najal on täheldatud, et uskumatult suur protsent üüripakkumisi ei vasta üürnike tegelikele soovidele.

Foto: Bidrento

Suurema hulga raha paigutamine toob endaga kaasa riske ja ootamatusi. Mis puudutab just üürileandjat, siis üks kriitilisem ja kaalukaim üüriprotsessi osa, on uue usaldusväärse üürniku leidmine. Kui algselt võib tunduda, et korteri väljaüürimine ei ole just väga keeruline ja aeganõudev protsess, siis tegelikkus võib kujuneda kardinaalselt teistsuguseks, sest kui üüriobjektid ei vasta üürnike soovidele, siis jääb kinnisvara tühjalt seisma ja hakkab tekitama soovimatuid kulusid.

Siinkohal tekib kohe ka küsimus: Millised üürikorterid lähevad nagu soojad saiad ja milliste eest on üürnikud valmis maksma ka märkimisväärselt kõrgemat hinda kui algselt küsitud on?

Bidrento asutaja Taavo Annus: “Vastavalt Bidrento üürikinnisvaraplatvormi statistikale tuleb välja, et iga kolmas üürnik otsib 1-toalist korterit, mille suurus on keskmiselt 27 ruutmeetrit ja mis jääb hinnavahemikku 140€ kuni 375€. Enamus sellised korterid asuvad äärelinnades nagu näiteks Mustamäel, Lasnamäel ja Haaberstis. Huvitav tähelepanek on aga see, et reaalsuses vastab sellistele tingimustele vaid iga 16nes otse omanikult üürikorter. Bidrento üüriplatvormile lisandub igapäevaselt 10 uut kasutajat ja selle teabe najal on joonistunud välja teinegi märkimisväärne trend. Nimelt otsib iga teine üürnik 2-toalist korterit, mis on keskmiselt 42 ruutmeetrit suur ja hinnaga kuni 455€. Mis aga tuleb välja, on see, et sellistele soovidele vastavaid kortereid pakub ainult iga 8-s üürileandja. Siinkohal võib järeldada, et üürikinnisvara maastikul on pakkumises ja nõudluses suured käärid.”

Foto: Bidrento

Millisesse korterisse tasub investeerida?

Kuna kõige suurem nõudlus üüriturul on 1- ja 2-toaliste korterite järgi, mis jäävad hinnavahemikku 140-455€, siis tasub investeerida üürikorterisse, mis vastaks võimalikult lähedale nendele kriteeriumitele. Nii on uue elaniku leidmine kiire ja lihtne, sest potentsiaalsete üürnike arv on oluliselt suurem ja valiku saab teha rohkemate üürnike seast. Suur osa üürileandjatest kasutab Bidrento platvormil oksjonistiilis korteri kuulutamist, mis tähendab seda, et korterihuvilistel on võimalus pakkuda kõrgemat üürihinda kui üürileandja ise määranud on. Sedasi saab inimene muuta end üürileandja silmis atraktiivsemaks. Kokkuvõtlikult tekib win-win olukord, kus inimene, kes tõesti soovib saada korterit endale ja kelle jaoks pole muret maksta iga kuu näiteks 30€ rohkem, saab uueks üürnikuks ning teisalt saab korteriomanik võimaluse tõsta üürikorteri igakuist tulusust.

Kas teadsid, et iga teine üürileandja leiab Bidrento kaudu üürniku olenevalt nädalast?

Siinkohal on õige aeg tuua välja kolm peamist põhjust, miks üürileandjad on otsustanud kasutada Bidrentot uute üürnike leidmisel ja on soovitanud seda teha ka oma tuttavatel:

  1. Kui varasemalt on võtnud uue üürniku leidmine keskmiselt 1-2 kuud, siis Bidrento platvormi vahendusel võtab uue üürniku leidmine aega keskmiselt kuni paar nädalat;
  2. Kui üürileandjal pole soovi maaklerit kaasata ja oluline on potentsiaalse üürnikuga vahetu kontakt ning ka taustakontroll, siis on Bidrento platvorm suureks abimeheks üüriobjekti iseseisval haldamisel;
  3. Ajaefektiivne kinnisvaraplatvorm, mis muudab kogu üüriprotsessi tunduvalt kiiremaks ja mugavamaks.
Foto: Bidrento

Ausalt Bidrento üürikinnisvaraplatvormist

Mida arvavad üürileandjad ja üürnikud Bidrentost?

Küsisime Liina käest tagasisidet ja uurisime, milline oli tema kogemus uue üürniku leidmisel läbi Bidrento platvormi. Liina: “Jäin väga rahule Bidrento platvormiga, lisasin oma üürikuulutuse lehele ja üsna pea võttis minuga ise ühendust üks huviline, kellele 

sain väga lihtsalt ja mugavalt teostada kohe ka taustakontrolli, et näha, kas tegemist on ikka usaldusväärse ja maksevõimelise inimesega. Minu puhul oli uue üürniku leidmine üllatavalt kerge ja kiire, kuna Bidrento pakub tasuta taustakontrolli ühe üürniku kohta, siis tundus üürniku leidmine läbi selle väga potentsiaalne ja see oli kindlasti kohe üheks peamiseks ajendiks, miks otsustasin Bidrentole võimaluse anda. Kohe kindlasti soovitan Bidrentot ka oma sõpradele, kui neil peaks tekkima vajadus leida uus üürnik.”

Rääkisime ka Kaarliga, kel on mitmeid kogemusi korterite väljaüürimisega. Tema arvamus Bidrento lahendusest oli järgmine: “Lihtne on see, et kogu üürnike info on ühest kohast hallatav ja ei ole vaja ise midagi meeles pidada. Samuti näitab nende ankeetide täitmine seda, kui avatud inimene on ning kui palju ta on valmis infot avaldama. Mida rohkem informatsiooni on, seda usaldusväärsem antud üürihuviline mulle tundub.”

Bidrento üüriplatvormil käib igapäevaselt uute toodete ja teenuste arendamine, et muuta kogu üüriprotsess nii kasutajasõbralikuks kui võimalik. Just seepärast on oluline võtta kuulda ka üürnike tagasisidet. Siinkohal on õige aeg tuua päriselu näide Martenist, kes leidis endale uue üürikorteri Bidrento platvormi abil. Marten: “Minu kogemus on igati positiivne, olin päris pikalt üürikorteri otsingul, kuniks otsustasin kasutada esmakordselt Bidrento abi. Leidsin üsna kiiresti endale huvipakkuva korteri. Vaatamata sellele, et antud objektile oli juba päris mitu huvilist tekkinud, otsustasin investeerida 5 minutit aega sellesse, et kirjutada enda kohta tutvustus, mille järgi saaks siis üürileandja aimduse kellega on minu näol tegemist. Samuti pakkusin 20€ kõrgemat hinda algselt määratud üürihinnast ja 2 päeva pärast oligi korter minu. Kuna olen elanud viimased 8 aastat erinevates üürikorterites ja tean väga hästi, kuivõrd peavalu tekitav on üürikorteri leidmine, siis oli see kogemus minu jaoks uskumatult hea! Loodetavasti ei pea ma lähiaastatel uut üüripinda otsima, aga kui mingil põhjusel ka peaksin, siis kasutaksin 100% Bidrentot!”

Kõik eelpool mainitud annab mõista, et kinnisvaraturult pikalt puudu olnud  üürikinnisvaraplatvorm on leidnud turul oma koha ning pakub oma olemasoluga palju rõõmu ja abi üürileandjatele ning üürnikele. Tänu sellele on neil võimalus osaleda üüriprotsessis iseseisvalt ja teha seda võimalikult ajaefektiivselt.

Otsid oma üürikinnisvarale usaldusväärset üürnikku? Kui vastad jaatavalt, siis tule ja vaata: www.bidrento.ee

Nüüd saadaval ka uudne haldustarkvara BidrentoPro

Siin see on – uus haldustarkavara, mida oled pikalt oodanud! Uudne tarkvara, mis muudab üürikorterite haldamise mugavamaks ja lihtsamaks kui kunagi varem! BidrentoPro abil saab üürileandja lihtsalt ja mugavalt hoolitseda üürikorterite ja üürnike haldamise, arvete esitamise, makseviivituse ja lepingute eest. Nii saab kinnisvara omanik automatiseerida olulised ülesanded ja säästa oma väärtusliku aega.

Uus haldustarkvara BidrentoPro
Uus haldustarkvara BidrentoPro Foto: Bidrento

Kui otsid tarkvara, mis lihtsustaks üürikorterite haldamist, siis tutvu BidrentoPro-ga siin: www.bidrento.ee

Copy
Tagasi üles