Silmapaistvaimad lood 2019 Žürii valis ajakirjanduspreemiate nominendid viies kategoorias

Brita-Maria Alas
Copy
Pildil Postimees Grupi väljaanded.
Pildil Postimees Grupi väljaanded. Foto: Margus Ansu

Eesti Meediaettevõtte Liidu žürii valis täna toimunud koosolekul parima üleriigilise uudise, arvamuse ja olemusloo, multimeedia ning noore ajakirjaniku nominendid, võitjad avalikustatakse 6. märtsil toimuval pressipeol.

Üleriigilise uudise nominendid:

Arvamuse kategooria nominendid

Olemusloo nominendid

Uudise kategoorias laekus tänavu 47, arvamuses 42 ja olemusloos 64 tööd.

Multimeedia kategooria nominendid

Iga kategooria võitja saab auhinnaks diplomi ja tuhat eurot.

Noore ajakirjaniku nominendid on Pille Ivask Äripäevast, Kadri Kuulpak Postimehest ja Joosep Tiks Eesti Päevalehest. Noore ajakirjaniku kategoorias esitati kokku 25 tööd. Noore ajakirjaniku preemia suurus on 5000 eurot ja seda rahastavad ajakirjandustaustaga eraisikud Hans H. Luik, Igor Rõtov, Toomas Leito, Jüri Ehasalu ja Margus Mets.

Maakonnalehtede olemusloo kategooria nominendid

Kõik võitjad avalikustatakse 6. märtsil Tallinnas Õpetajate Majas toimuval pressipeol.

Žürii tööd juhtis Õhtulehe peatoimetaja Martin Šmutov. Žüriisse kuulusid Delfi ja Eesti Päevalehe peatoimetaja Urmo Soonvald, Äripäeva uudistetoimetuse juht Viivika Rõuk, Eesti Ekspressi peatoimetaja Erik Moora, Postimehe peatoimetaja asetäitja Aivar Reinap, uudisteagentuuri BNS peatoimetaja Kalev Korv, Saarte Hääle peatoimetaja ja Pressinõukogu esimees Gunnar Siiner, meediaekspert ja Tallinna Ülikooli kommunikatsioonijuht Sulev Oll, Lääne Elu peatoimetaja Andrus Karnau ja ajalehe Eesti Kirik nõukogu esimees Jüri Ehasalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles