Tõsteliidu president toodab tervisepulbrit

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
BodyFood on kiire toit: valmistamine ja nõudepesemine mahub vajadusel minuti sisse. Ka söömine käib kiirelt, seejärel on aega lõunapausi millegi muu kui toiduvalmistamise peale kulutada.
BodyFood on kiire toit: valmistamine ja nõudepesemine mahub vajadusel minuti sisse. Ka söömine käib kiirelt, seejärel on aega lõunapausi millegi muu kui toiduvalmistamise peale kulutada. Foto: Taavi Purtsak

Ammust aega on mängitud mõttega, et tulevikutoit on pulbri ja kapslite kujul. Ei tea, kas tulevik on kätte jõudnud, aga Saarepeedi lähistel, Kokaviidika külast paar kilomeetrit teeb Ain Põder pulbersööki.

Tõsi, ilma vedelikuta päris ei saa, sest kuhugi on pulbrit tarvis ju sisse segada, kuid tegelikult poleks ka probleemiks pulber kokku pressida ja küpsis teha. „Krõbistad siis ja jood vett peale,” lausus osaühingu BodyFood omanik.

Kamast vormiti väetoit

Seesugune toit pole Ain Põdra sõnul tegelikult midagi uut. Ta meenutas aega Nõukogude sõjaväest: neil, dessantlikel, olid seesugused küpsised, et sõid neli tükki ära, jõid klaasi või kaks vett peale ja kõht sai pilgeni täis. „Energiat küll eriti ei saanud. Oli vesi ja jahu ning palju kiudaineid sees,” ütles ta. „Kui panid küpsise või kaks veega klaasi, imes see kõik vedeliku endasse.”

Pulbertoiduga tasub aga vaadata veel varasemasse aega, sest meie enda kama võiks ju ehtida praegusaja väetoidu tiitliga. BodyFoodi pulbrid sarnanevad kamaga, ainult toiteväärtust ja vitamiine on rohkem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles